Kerroin tuossa aiemmin että olin Tampereella ja tein siellä kortteiluun ostoksia, niin olinkin ,mutta matkalla oli toinenkin tarkoitus kävin hautausmaalla kun äitini on haudattu sinne ja halusin laitaa jotakin sinne äitienpäiväksi.

kalevankangas-normal.jpg

Vei ruusuja ja siellä oli vielä pääsiäiseksi viemäni narsissi aika hyvä jätin senkin paikoilleen ja kynttilän laitoin myöskin toivon että se palaa vielä huomenakin.Vein kaksi kukkaa kun tässä on mummikin haudattuna ja vaari myöskin.En enään sillälailla sure kun heidän poismenostaan on jo kauan ,suru on muuttunut muistoiksi ja kiitollisuudeksi heitä kohtaan.Olen istuttanut tähän haudalle kuunliljoja ja ne jo nousevat tuolta maasta. Hiukan oli oksaista ja vähän roskaista, käpyjä paljon eivät ole vielä ehtineet siivota kaikkia paikkoja yritin hiukan siistiä olisi täytynyt olla pikku harava mukana ,mutta kun nyt ei ollut, kun tultiin junalla.Jonkinlainen rauhallisuus tulee aina kun käyn tässä haudalla jossa olen oikeastaan koko ikäni käynyt olin silloin kuusi vuotias kun mummi kuoli ja vaarin kanssa tässä aina kävimme.Minulla on muitakin sukulaisian haudattuna tänne Kalevankankaan hautausmaalle.

Olen kyllä ollut surullinen kun kaksi viikkoa sitten  tuli suruviesti vanha hyvä ystävä oli poistunut keskuudestamme kyllähän sen tietää kun on jo iäkäs ihminen ja kun itsekkin on vanhentunut asioita ymmärtää paremmin.Hautajaiset oli jo viime lauantaina jotenkin tuntuu kummalliselta että hän on pois ei meinaa ymmärtää vaikka kuitenkin ymmärtää.Hyvä ystävä ja naapuri ja sain silloin Miiru kissan häneltä tämän Kissanpäiviä kissani, kun Miirua ei viety vanhustentalolle oikeastaan ensin olin hänen edes menneen puolisonsa kanssa enemmän tekemisissä, hän oli ystäväni meillä oli yhteistä nämä kissat ja puhuttiin aina paljon muutakin asiaa hän oli erikoinen persoona sellaisia ihmisiä tapaa nykyään  harvoin hyvä sydämisiä,rehellisiä,aitoja, välittäviä .Lupasin silloin kun keskusteltiin hänelle että huolehtisin kissoista jos hänelle sattuu jotakin,mutta ei ollut enään kuin tämä Miiru joka jäi puolison hoitoon siihensaakka kun muutto tuli vanhustentalolle.Kävin tänään heidän haudallaan samalla kun käytiin anopinkin haudalla viemässä äitiepäivä kukat ja kynttilä.Minulla on ollut mukavia ystäviä tykkään jutella vanhempien ihmisten kanssa kuunnella kertomuksia ja muisteluita ja eläin juttuja tietenkin puhutaan ne yhdistävät aina ihmisiä jotka niistä pitää.Jokaisella ihmisellä on paikkansa ja aikansa täällä.

 

Enkeleistä ihminen saa kyllä lohtua  ja siellä tampereen hautausmaalla onkin yksi ihana enkeli jota katson aina käydessäni siellä.

enkeli-normal.jpg

Tämä on kaunis ja ollut kauan tuolla hautausmaalla.Hautausmaalla on muutenkin kaunista vielä oli vähän siivoamiset kesken mutta aika hyvin oli jo siivottukin nämä pääkäytävät.Otin muutamia kuvia siinä matkanvarrella sieltä.

 

kalevankankaan%20hautuumaa%202014.05.08-

Tässä nyt on tuo pääportti josta yleensä kuljen kun hauta on tässä aika lähellä.Kaunis tuo veistos tuolla ylhäällä.

 

 

 

Muutamia suomenkansan tuntemia henkilöitä on haudattunna ihan tähän lähelle laitampa kuvaa tähän jos joku haluaa vaikka mennä käymään paikanpäällä katsomassa.

V%C3%A4in%C3%B6%20Linna-normal.jpg

Tuolla tuo portti on nyt takana ja tässä on heti vasemmalla portista tullessa Väinö Linnan hauta ja tätä hautaa vastapäätä on toinen kuuluisuus.

 

 

 

Veikko%20sinisalo-normal.jpg

Veikko Sinisalon hauta on tässä ihan lähellä pikku käytävä on vain tässä heidän hautojensa välissä.Kivet ovat siis vastakkain.

 

 

Ja vastakkaisellapuolella tätä isoa käytävää joka tulee tuosta portilta on sitten hauta jossa myöskin on usein kesäisin paljon kävijöitä Juise Leskisen hauta on tässä pääportin tuntumassa myöskin.

juice-normal.jpg

Näissä kaikissa kolmessa on tuollaiset suuret kivipaadet mutta siellä on kyllä paljon kauniita pieniäkin muistomerkkejä monenlaisia niin kuin yleensä hautausmaalla on.

 

 

risti-normal.jpg

Tässäkin on kaunis vanha risti.

 

 

 

kaunis%20patsas-normal.jpg

Tässä on kaunis patsas isojen kivipaasien suojassa.Pysähdyn välillä katselemaan näitä muistomerkkejä varsinkin kesällä on mukavaa vaikka istahtaa siellä penkille ja olla vain rauhassa .En koskaan pelkää hautausmaalla, ainoastaan iltaisin en menisi eläviähän sitä pelätä täytyy nykyään kun on kaikenlaista.Täällä on kyllä aina rauhallista ollut ja ystävällistä väkeä töissä.

 

 

 

 

DSC00697-normal.jpg

Tässä vielä näkymää tuolta pääportilta kappeliinpäin katseltuna.Tässä oli aiemmin toisenlaisa puita ja suretti kovasti kun ne kaadettiin, mutta se oli varmaan pakko olivat jo niin vanhoja ja varmaan viallisia.Nyt nämä uudet puut ovatkin kasvaneet jo näin suuriksi ja nyt näyttää tosi kauniilta tämä käytävä.

Tuli nyt vähän esiteltyä tätä kaunista hautausmaatakin, olisihan tällä kuvattavaa ja katseltavaa koko päiväksi tässä oli vain pieni osa tuosta minun reitiltäni.Reitti tosin jatkuu tuonne kappelin ohi sankarihaudoille siellä on enoni hauta hän kaatui melkein päivälleen 20 vuotiaana.

Tämmöisiä asioita nyt tällä kerralla.