No en olisi kyllä uskonut että minäkin joskus laitan salaattia tänne näkösälle.Tuli vaan mieleen kun sain valmiiksi ottaa kuva tänne.

vappu%20salaatti-normal.jpg

Salaatti on kotimaista samoin pikkutomaatit,basilika myös ja tuo juuston palasissa selvemmin näkyvä vihreä on Frantsilan kuivattua nokkosta jota aina käytän ruuanvalmistuksessa paitsi pian saa tuoretta hakea tuolta ulkoa.Viinirypäleet ja juusto on ulkolaista.Ostan aina kotimaisia kasviksia kautta vuoden jos mahdollista nytkin on koko talven myyty kotimaista kaupoissa.Porkkanoita ja kaalia saa ympärivuoden myöskin ja niistä teen raasteita.

Vappu%20salaatti1-normal.jpg

Tässä myöskin kastikkeen kera.

Kastikkeen tein Turkkilaisesta jugurtista: sinappia ,sinappijauhoa ,pippurisekoitusta,kurkumaa,kuivattua nokkosta,intiaanisokeria vähän ja valkosipulia puristettuna paljon, hiukan oliiviöljyä (sopii jättää pois).  Sama kastike käy moneen tarkoitukseen esimerkiksi dippailuun ja lisäämällä tilliä myöskin kalaruokien kanssa.

Astiat ovat Kermansaven iso kulho ja jättikuppi,väri on hiukan voimakkaampi vihreä oikeasti.Tykkään näistä astioista ja olen aina täydentänyt varastoja Kermansaven tehtaalla käydessämme kesäreissuilla Heinävedellä/Kerma on tämä paikka missä tehdas sijaitsee.

Tämä on sellainen perus salaatti voi sitten lisätä vielä jotakin muutakin jos haluaa ruokaisamman esim.kanaa ,katkarapuja tai savustettua kalaa tai mistä nyt tykkääkin.