Tuoksu lähtee näistä.

Kameliajasmiin.-normal.jpg

 

 

 

 

 

 

kameliajasm.-normal.jpg

 

 

 

 

 

Kameliajasmiini2-normal.jpg

Kamelia Jasmiini ,sellainen nimi tällä oli kun reilu 30vuotta sitten ostin tämän puutarhaamme ja on edelleen saman niminen ja kyllähän tuossa kukassa on hiukan eroa tähän tavalliseen jasmiiniin kun vertailee nyt, kun tietokone aikana on päässyt oikein tiirailemaan tarkemmin näitä kukkasia itse nimittäin epäilin jo tässä välillä että lieneekö on nimi mennyt väärin puutarhalla.

Älkää nyt vain erehtykö luulemaan meikäläistä miksikään puutarha hirviöksi tai neropatiksi ei todellakaan aikas vaatimaton piha meillä on ei mitään hienoja istutuksia muutamia helppohoitoisia kasveja vain on.Sellaista pientä silmäniloa mitä nyt on tässä vuosienvarrella kerääntynyt.Osa yrityksistä on kuolla kupsahtaneet ja ne on sitten pois päiväjärjestyksestä.

 

 

 

 

Pioneista tykkään ja jokunen pensas on niitä tässä ensimmäiset avaavat kukkasiaan.

pioni1-normal.jpg

 

 

 

 

 

pioni%202-normal.jpg

 

 

 

 

 

pioni3-normal.jpg

Nämä ovat hiukan yksinkertaisia kukkasia ja avautuivat ensin ja nyt avautuvat niin vauhdilla kaikki, että en meinaa ehtiä saamaan tänne näitä kuviakaan kun taas on uusia auennut.

 

 

 

 

pioni4-normal.jpg

 

 

 

 

 

Kerrotummat kukkaset näissä pinkeissä.

kerrotut%20pionit%20pinkki2-normal.jpg

 

 

 

Nämä vaaleanpunaiset ovat kaikkein kerrotuimmat lajikkeet(tarkoittaa että tuossa kukassa on enemmän näitä kerroksia tuossa kukassa)  nämä olenkin hankkinut ensin.Tykkään vaaleanpunaisesta jos joku ei sitä ole jo korteistani huomannut

kerrotutpionit1-normal.jpg

 

 

 

 

Ei pidä unohtaa näitä kauniita lempikukkasiani punainen apila näitä vaalin pihassa en ajele leikkurilla ennenkö ovat kukkineet kaikki varmasti. Näillä on oma paikkansa pihassa.

apilat-normal.jpg

 

 

 

 

apila-normal.jpg

 

 

 

 

Kaikki niittykukkaset ovat minusta kauniita olen aina iloinen kun näen niitä jossakin päin pihaa kasvavan ja säästelen niitä aina jonkinverran.

niittykukat-normal.jpg

 

 

 

Tämännäköistäkin sinistä oli nyt ilmaantunut tuonne nurmikolle kauniinnäköistä ja vaikea tämänkin yli on ajella leikkurilla säästetään nyt ainakin vähän aikaa tätäkin.

nurmikolla%20kukkaa-normal.jpg

 

 

 

 

Lupiiniakin pitää olla vaikka se onkin nyt niin vihattu kukka, että pitäisi kuulemma hävittää kokonaan, kun valtaa liikaa alaa minusta nämä ovat kauniimpia tuolla pientareellakin kun ei siellä kuitenkaan anneta ketokukkien kasvaa rauhassa ne leikataan liian aikaisin ,siis minusta.

lupiini-normal.jpg

Koivuja on kanssa jonkinverran tässä pihassa ja ne ovat niin kauniita ja suomalaisia tykkään niistä myöskin paljon.

 

 

 

 

 

ampiainen-normal.jpg

Täällä on oikein pörriäinen työmaallaan.

 

 

 

ja tässä toinen ahkerassa työntouhussa.

amppari-normal.jpg

 

 

 

 

 

On siellä puussa jokunen omenakin tulossa vaikka niin rajusti leikkasimme alkukesästä.

omenat-normal.jpg

 

 

 

 

Pikku luumupuu ,taitaa olla ainoat kolme luumua joita koko puussa on olemassakaan.Näyttävät niin kauniilta on pakko tuijottaa näitä puutarhan ihanuuksia nautin niin tästä kauniista luonnosta ympärilläni.

luumut-normal.jpg

 

 

 

 

 

Marjatkin tässä lämmössä alkavat kypsymään,väri on vaihtumassa, mutta raakoja ovat vielä,ei kannata maistaa edes vielä.

mustiavm.-normal.jpg

 

 

 

 

Samoin punaiset.

marj.-normal.jpg

 

 

 

 

Perunakin on alkanut kukkimaan kohta voidaan varmaan kurkistaa olisiko jo perunoitakin.

peruna-normal.jpg

 

 

 

 

Tässä näkymää laiturilta vähän molempiin suuntiin katsotaan.

laituri2-normal.jpg

 

 

 

 

 

laiturilta2-normal.jpg

Kyllä on ihanaa taas tämä kesä.On niin paljon kaunista katseltavaa ja jos vain istuu hiljaa voi nähdä ja kuulla paljon luonnossa on niin monenlaista ääntä,surinaa ja pörinää jossakin polskahtaa kala ,aurinko lämmittää ja on kiva vain olla olemassa.Ei tarvita mitään ihmeellistä suomen kaunis luonto on tässä ja nyt parhaimmillaan.Nautitaan nyt tästä kaikesta.Olen onnellinen ,kun saan asua tämän kaiken keskellä ilma on puhdasta ja raikasta. Aina ei vain huomaa ja näe mitä kaikkea on ympärillä sitä jotenkin tottuu kaikkeen ja välillä oikein herää huomaamaan ja katselemaan että olen kyllä onnekas tämän kaiken kauniin keskellä ja onnellinen kyvystä nähdä ja kokea tätä.Olen siis kiitollinen ja onnellinen.