Heippa taas ,täällä ollaan koneen äärellä lämmintä paossa,ei vaiskan kestän kyllä, tulin vain laittamaan kuvia välillä.Kortteja ei nyt ole tullut tehtyä muuta kuin tuo lehmäkortti,kun olen ollut ulkona ja muutamia kuvia on taas tullut otettua pakko laittaa nyt tänne nopsasti, että ei käy niin kuin pihlajanmarjakuville että oli otettava uudet kun alkoivat jo kypsymään marjat meinaan.Eilen kuvailin ,mutta sitten meni akku tyhjäksi kamerasta ja siihen se sitten taas päättyi sillä erää.Nyt jatketaan.             Ja nyt onkin ilta kun tätä jatketaan tuli pikku keskeytys.

pihlajanmarjat-normal.jpg

Kyllä se syksykin sieltä hankii tuloaan hiljaa hiipien kun alkavat nämä pihlajanmarjatkin muuttamaan väriään pikkuhiljaa.

Tämä on tavallinen metsäpihlaja joka kasvaa luonnonvaraisena, olen istuttanut aikanaan pikkuruisesta taimesta.

 

 

 

 

Ja tämä on riippapihlaja joka on ostettu puutarhalta ja nimensä mukaisesti oksat riippuvat maatakohti ja osittain maassakin joskus vähän leikkailen tätä että ei liikaa röyhyä maassa.

riippapihlaja2-normal.jpg

Paljon on tässäkin marjoja .Sellainen sanontahan on että kahta ei pihlaja kanna marjoja ja lunta siis tarkoittaako se nyt sitä kun on paljon marjoja tulee vähän lunta.Se jää nyt nähtäväksi talvella katsotaan sitä sitten kuinka kävi.

 

 

 

 

 

ruttojuuret-normal.jpg

Tämmöinen vähän aavemmainen pikku metsikkö meiltä löytyy, nuo lehtevät kasvit ovat ruttojuuria nimeltään niillä on jokin lääkinnällinen merkitys näillä kasvin juurilla niitä on käytetty lääkinnällisesti rohtoina entisaikaan ja taitaa olla vieläkin käytössä näissä luontais hoidoissa.Meillä ne ovat vain koristekasveina olleet aina.Istutin sitten tuollaisia pallopajuja tähän ympärille ja nyt ne pallo latvukset ovat tuolla korkealla kattona tähän on muodostunut hiukan varjoisampi alue.Lapsenlapset erikoisesti tykkäsivät seikkailla tuolla satumetsikössä aikanaan ,sinne hävisivät piiloon kokonaan.Vähän olen harkinnut raivausta tähän alueelle kun tahtovat vähän kuivettua alapuolelta nuo oksat valonpuutteesta varmaan.Tämä puutarhan hoitokin on aika kummallista touhua ensin laitetaan varjostamaan ja sitten raivataan kun tulee varjoa.No hommat ei lopu ainakaan tällä pelillä.

 

 

pajut-normal.jpg

Tässä nyt paremminkin näkyvät nämä aavemaiset puut ,kyllä siinä vähän raivauksenpaikka on.

Nämä harmaa runkoiset ovat niitä pajuja tuossa ruttojuurten takana on myöskin rivistö niitä ja sitten onkin jo rajanaapuri siinä vastassa.

 

 

 

Dana%20ja%20rj.-normal.jpg

Tässä on Dana joka tykää kanssa käydä katselemassa vähän varjoisemmissakin paikoissa.Tuolla turkilla jokainen hakee viileämpää kohtaa,mutta täytyyhän sitä lähteä liikkeelle, kun ei tiedä mitä kivaa taas ollaan tekemässä.

 

 

 

 

 

omenoita-normal.jpg

 

 

 

 

toinen%20lajike-normal.jpg

Kyllä omenat ovat kauniita puussa ollessaan en lakkaa ihailemasta niitä ,niissä on jotakin kiinnostavaa nämäkin jo hiukan punertuvat.Tekisi mieli maalata näitä, aika monta omppotaulua teinkin yhtenä vuonna ja kiinnostus vain on säilynyt.

 

 

 

 

 

 

vadelmat-normal.jpg

Puutarha vadelmiakin jo on löytynyt puskista tosin en ole pahemmin marjoja poiminut mies meillä on hoitanut nyt sen puolen asioista, kyllä se vain minulle sopii niinkin.

 

 

 

 

kaksi%20marjaa-normal.jpg

Karviaiset eivät ole vielä kypsiä vähän on väri niissäkin jo muuttunut,mutta vielä täytyy vähän odottaa kypsymistä kamalan pahoja ja väkeviä raakoina.

 

 

 

 

perenna-normal.jpg

Tässä on ihana kukka en nyt vain muista tämän nimeä olikohan tämä jokin malva vai mikä?Nämä olen saanut anopilta joskus aikanaan ja tykkään kovasti kun nämä ovat sellaisia vanhanajan kasveja sopivat tämmöisen vanhemman talon puutarhaan loistavasti.    Ja tuollahan Dana taas näkyy taustalla.

 

 

 

 

 

daaliat-normal.jpg

Tämä on myöskin vanhanajan perenna Daalia ja kotoisemmalta nimeltään Joriini.Nämä ovat kanssa tuleet meille joskus parikymmentävuotta sitten anopilta ja nämä ovat mieheni hoidossa kokonaan ja hänen ansiostaan meillä tuossa syyspuolella on kukkaloistoa aikas runsaastikkin näitä kun on aika helppo lisätä ja nyt onkin juurakko poikineen kun niitä syksyllä siirretään kellariin suojaan,nämä kun eivät kestä pakkasta viedään suojaan talveksi ja tuodaan keväällä ulos ja istutetaan penkiin ja siinä ne sitten taas kasvavat ja kukoistavat.Tuo väri on nyt vielä tuommoinen ruosteen punainen mutta se muuttuu kyllä enemmän tumman viinin violetin sekoitukseksi.Laitan sitten uutta kuvaa kun oikein kukkaavat.

 

 

 

 

itienp%C3%A4iv%C3%A4ruusu-normal.jpg

Tämmöinen kaunis ruusukin löytyi kuva nyt vain ei ole paras mahdollinen.Joskus olen istuttanut tuonne kukkapenkiin olisiko ollut äitienpäiväruusu .Aika kauniilta kuitenkin näyttää ,no kukat ovat kauniita aina kun kukkivat.

 

 

 

 

 

vanha%20roosa-normal.jpg

 

 

 

vanharuusu-normal.jpg

Ja tämä tässä on ihana pieni kukkainen tosi vanha ruusu olen istuttanut tämän varmaankin yli kolmekymmentävuotta sitten ja on myöskin vanha lajike, vanhan talon pihasta aikanaan saatu ja on arvokas ja tärkeä.Kukka on niin kaunis yksinkertaisen herkän kaunis.Tämä jouduttiin siirtämään kerran kun tuli vähän uutta suunnitelmaa ja varmuudenvuoksi laitoin sitä kahteen paikkaan että toinen ainakin säilyisi ja molemmat säilyi ja on vielä ilmestynyt muuallekkin taimia.Nämä vanhat ruusut ovat aikas sitkeitä.Se on niin kaunis tuo kukka kun tässä tuijotan sitä vielä.Siellä takana häämöttää tämä uskollinen kaverini hänellä on periaatteena kaveria ei jätetä ja askel askeleelta seurailee ja on kovin kiinnostunut kaikesta mitä puuhaillaan.

 

 

 

 

orvokki-normal.jpg

Orvokithan ovat aina kesäisiä ja kauniita ,keltaisten kuva ei suostunut tulemaan sivulle.

 

 

orvokkeja-normal.jpg

On nämä nyt jotenkin säilyneet,tuntuu että tykkäävät kun nypin niitä vähäsen kuivia kukkasia pois ja sillä lailla.

 

 

 

 

 

Grassit nyt jotenkuten kasvavat parempiakin vuosia on ollut minulla mutta hyvä nyt kun edes jotakin kukkaa ilmestyi.

Tänävuonna puutarhuri on ottanut vähän rennon otteen tähän puutarhanhoitoon .

keltainen%20grassi-normal.jpg

 

 

 

 

pesuteline-normal.jpg

Tässä niitä on vanhassa pesutelineessä.Tuo teline on oikeasti vanha lapsuudenkotoani ,nämä kannut ovat uusvanhaa tuotantoa mutta näilläkin on jo ikää ainakin yli kolmekymmentävuotta.Tuollainen kannu tähän telineeseen oikeasti kuuluu tuohon paikkaan, mutta se oli vaalea väriltään samoin tuo teline oli vaalea ja tuossa ylempänä tuon vadin alla oli saippuakuppi ja siellä saippua, pesuvati oli valkoinen emalivati ja nämä oli oikein käytössä kannusta kaadettiin vettä vatiin ja siinä peseydyttiin.Silloin ennenvanhaan.Vähän oli harhaan johtavaa kun asuin kaupungissa lapsena kerrostalossa ja vesi tuli kyllä kraanasta.Onneksi tämä on kuitenkin säästynyt ja varmaan on ollut tarpeellisessa käytössäkin myöhemmin.

 

Tämmöistä kesäjuttua nyt tänään ja helteet senkun jatkuvat niin lupailtiin säätiedoituksessa.Koitetaan pärjäillä läkähtymättä ja muistetaan tankata vettä riittävästi.