Tämä kortti on samaa sarjaa kun tuo edellinen laittamani tänne.

Leimasin on Bildmålarnas ja väritykset  akvarellitusseilla ZIG tussit ja vesisäiliökynää käytin siveltimenä.

Koiraleimasin on Penny Blackin sarjasta.

Korttieni sisällä on myöskin pientä koristelua ja kaikissa korteissani on takana painettuna käsityöstä kertova leimaus ja myöskin tekijän nimi.Tämä kortti menee pikkuiselle pojalle toivottavasti hän ilahtuu.Ikä vuoden lisään tuohon vielä kun näkyy se siitä puuttuvan .

omaan%20k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n%202.jpg

 

Tähän laitan vähän kuvia näistä välineistä joita olen kayttänyt tähän korttiin;

Tapoja tehdä näitä leimasinkortteja on monia värittelystähän kaikki alkaa kun kuva on ensin leimattu paperille.

Laitan tähän näitä välineitä joita olen tässä kortissa käyttänyt, jos joku haluaa katsoa ,aina tulee uusiakin korttien tekijöitä on mukavaa laittaa hiukan,millä itse näitä tekee, tapoja on monia tässä leimasimella teossakin .

Tässä luettelen näitä tarvikkeita;

Tässä vasemmalla on onnea teksti se on puukantainen leimasin,elikä siinä on tuollainen puinen palikka jonka toisella puolella on kuminen leimasin ja siinä on tuollainen onnea teksti ja sitten on tämä poika skeittilaudan kanssa se on Bildmålarnasin leimasimia löytyy netistä tuolla nimellä heidän valmistamia kivoja kuvia.Nämä leimasimet on kumisia jossa pehmeä tausta ja siinä on hyvä olla vaikka tuollainen läpinäkyvä pleksi palanen niitä myydään näissä askartelutarvike kaupoisaa netissä ja sitten myöskin myymälöissä jossa leimasimiakin myydään siihen on helppo kiinnittää tuo leimasin ja vaihtaa myöskin uusi tilalle.

Sitten on muutamia näitä  ZIG vesiväri sivellin tusseja,näitä käyttelen välillä ,vesivärien ja vesivärikynien lisäksi.Nyt käytin näitä tuon kuvan värittelyssä 

 

kortti%20ja%20v%C3%A4lineit%C3%A4%20teko

Muutama kuvio leikkuri on tuossa ylhäällä kuvassa sydän ja perhonen,näitä malleja on sitten tosi paljon erilaisia 

näillä on helppo tehdä kuvioita ei vaadi kovin kovaa puristusvoimaa jos vaikka on vaivaa käsissä,itse pidän kovasti näistä

Suomalaisista Fiskarssin tuotteista ne ovat kestäviä ja toimivat hyvin,heillä on paljon askartelutarvikkeita myöskin.Tuo alimmainen on Fiskarssin  .Kortilla olevat sydämet on  leikattu tuolla leikkurilla.

 

 

v%C3%A4lineit%C3%A4%203%20koko%20muut..j

Tässä kuvassa on : korttipohja se on valmiina ostettu ,ostan aina vähän isompia pakkauksia kun ne tulevat edullisemmaksi ja näissä on myöskin kirjekuoret mukana olisikohan nämä  Käsitellen netti  askartelukaupasta näitä on monessa askartelukaupassa myynnissä monenlaisia, kannattaa katsella tarjontaa ja jos tilaa muutakin löytyykö itselle sopivaa. sitten kuvassa on askartelupapereita  joita käytin kortissa ja  "timantteja" ja kukkasia

,tällä kerralla valitsin softis ruusuja ja  2kpl leimasimia tuollaisia kirkkaita silikonileimasimia jotka sopivat tuohon pleksi palikalle joka oli tuolla ylempänä kuvassa ne tarraavat siihen hyvin kiinni ja kun niillä on leimattu irroitetaan varovasti leimasin se lähtee kyllä hyvin irti kunhan ei revi niin että se hajoaa,itse olen pessyt leimasimet käytön jälkeen käsitiskiaineella lämpimässä juoksevassa vedessä nopeasti ja painelen paperiin kuivaksi ja jätän vielä kuivumaan avoimesti ennenkö laitan säilytykseen takaisin.

Hyvin on minulla kaikki kestäneen tällä hoidolla.Näihin on myöskin saatavilla ainetta jolla ne voi pestä ja alussa käytinkin sellaista mutta sitten siirryin tähän tavallisempaan.Tuo puukantainen leimasinkin pysyy hyvänä kun se pesaisee nopeasti ja kuivaa sitten ilmavasti.Säilytän niitä sivuttain että tuo kumiosa jossa se leima on ei litisty mitenkään pysyy sitten hyvä leimausjälki niissä.Nuo kirkkaat silikonileimasimet ovat Penny Blackin tuotantoa  sellaisista sarjoista jossa on useita erilaisia kivoja leimasimia.

 

Ja sitten onkin nuo musteet jotka on sitten tietenkin tärkeitä kun leimataan kuvia.

Näitä Versa Finen musteita olen käyttänyt siksi kun sopivat vesivärillä värittämiseen tuo muste ei kuivuttuaan leviä vaikka käyttää vettä ja menisi reunojen päällekkin vettä, kuva pysyy kuitenkin  siistinä.

Tuo ylempi on vanhempi rasia ja on kyllä hyvää mustetta ja pitkienkin taukojen jälkeen kun ei ole yhtään leimannut se toimii kyllä ei kuivahda helpolla tuohon rasiaan, paperilla se kuivahtaa heti kun sen kuvan leimaa ei tarvitse odotella.

Tuo alempi musta rasia on uutta Fersa fine mustetta ja siinä on vielä sellainenkin ominaisuus tässä uudessa, että voi myöskin embossata sen leimauksen elikä käsitellä kohojauheella ja kuumentaa sen ,tulee sitten hiukan erilainen reuna kuvaan ,tämä on uutta tässä musteessa enkä ole sitä edes vielä kokeillut,kerron sitten täällä kun joskus kokeilen.

Sellainen asia tässä uudessa musteessa minusta on, että pitää olla tarkkana kun leimaa suttaa helpommin käsiä ja kuvaa leviää jos ei ole huolellinen ,mutta sen kyllä oppii kun muutaman kokeilun leimaa, kun leimaan kuvan olen odottanut hetken ennenkö kosken siihen annan kuivahtaa ,mutta hyvä muste on kyllä minusta ja tästäkin löytyy muitakin värejä itsellä on pinkki jolla tein joulukortteihin tekstejä tykkään siitä on kyllä kiva.Hyvä muste on jos käyttää vettä maalaamiseen voin suositella.Suomalaisesta kirjakaupasta ostin tämän mustan.

 

 

 

Tässä on nämä ZIG vesivärisivellin tussit ,laitoin ne tämmöiseen rasiaan kun nämä on hyvä säilyttää näin vaakatasossa pysyy tuo muste sitten parhaana niin. Vieressä näkyy näitä vesisäiliökyniä erilaisia pienempi ja isompi sivellinosa kynä aukeaa tuosta keskeltä ja voidaan täyttää säiliö vedellä ja se valuu sitten tuohon siveltimeen kun kevyesti puristaa ensin saa se toimimaan.Mnulla on sitten tavallisia siveltimiä myös joita saatan käytellä tilanteen mukaan.Ei tuo mitenkään pakollinen ole mutta onhan se kiva olemassa .Kaikenlaista on tullut hankittua vuosien myötä .Nuo ZIG tussit olivat aika hintavat kun ostin vielä vähän enemmän niitä kerralla ,vähemmälläkin pääsee alkuun ja halvemmillakin väreillä ja vesivärikyniäkin on paljon erilaisia kannattaa katsella taidetarvike osastoilta ,ihan perinteiset vesiväritkin on hyvät tai mitä nyt haluaa käyttää vesiliukoinen pitäisi olla tuon musteen kanssa, tai sitten pitää valita toisenlainen muste jos on liuotinpohjaiset tussit.

kyn%C3%A4t.jpg

 

 

 

 

Sitten päästäänkin näihin paperi asioihin.Käytän akvarellimaalaus papereita, elikä vesiväreille sopivaa paperia.Näitäkin on paljon ja jokainen kokeilee mikä paperi sopii hänen kädenjälkeensä ja myös taas se millä väreillä värittelee kuvansa ratkaisee osittain asiaa.

Näitäkin on kertynyt kun muutenkin olen harrastanut maalausta ostan usein papereita tuolla kun kuljen kaupoissa ja sattuu olemaan hyvää paperia tarjolla.Nämä nimittäin ovat aika hintavai kun on akvarellipapereita ja erikois paperia,Tässä on hyviä papereita nämä. 300 g nämä lehtiöt ovat kooötaan suuria ,mutta sekään ei tietenkään haittaa näistä tulee sitten yhdestä akista moneen korttiin kuvat.Jos saa dedullisesti ison lehtiön kannattaa ottaa sitten sellainen,yleensä ostan kyllä pienempiä kun nämä on kätevämpää minusta ,nämä paperit muyydään ja merkataan grammoina ja se tarkoittaa, että jos on vaikka 300grammainen paperi se on neliöltä tuon painoista ,ne merkitään näin.

Tässä on eri painoista paperia ja 300g paperi on aika paksua sopii kyllä kuvien leimaamiseen hyvinkin .

160g paperi ja 200g papereita ja

300g tuo alinna tässä ylä kuvassa.Kaikki käy hyvin tähän tarkoitukseen ,sitten on myöskin tuossa paperin pinnassa eroja joku on sileämpää ja joku hiukan karkeampaa,niitä voi ihan tunnustella kädellä kaupassa minkälaisesta tykkää.

kolmannet%20paperit.jpg

 

 

 

Papereita myydään nykyään vähän joka puolella kun ennen niitä sai vain pääasiassa taidetarvikekaupoista.

Tässä esimerkiksi on Bilteman myymää paperia se on kyllä ihan hyvän tuntuista, mutta jostakin syystä jäänyt nyt kokeilematta minulta vähän unohtunut tuonne varastoon, että nyt en osaa sanoa mitenkä käyttäytyy tämä paperi maalattaessa. Tuosta kuvasta näkyykin että kaksi lehtiötä on vesiväreille ja alin on Agryliväreillä tekemiseen tarkoitettuja.

2lehti%C3%B6t.jpg

 

 

 

 

Tässä kuvassa on sekalaista tarjontaa mutta kaikki hyviä papereita kuitenkin.oikealla ylhäällä on tuo sininen kuvio 300g hyvä paperi Suomalainen kirjakauppa myy sitä ja se on Jukka Rintalan paperia tykkään siitäkin se on hyvä paperi jämäkkä ei kupruile maalatessa.

Tuo  The Langton paperi on myös 300g ja ollut varmaan hyvää paperia kun olen käyttänyt kaikki.

Sitten on tuo, jossa on omenankuva vähän ohuempaa 180g ja sitä saa aika monesta paikasta Olssonnilla myös muistaakseni olen sitä nähnyt ja tavaratalojen askartelu hyllyissä ihan hyvää paperia vähän ohuempaa siis

.Sitten on tuo Canson paperi 200g en kamalasti ole siitä tykännyt mutta käy hyvinkin kun vaikka painetaan onnea tai sellaisia tekstejä.Siitä en oiken ole kuvien maalamisessa tykännyt jostain syystä, mutta joku saattaa oikein ihastua siihen kun meillä oma kädenjälki se voi sopia toiselle hyvinkin.Kannattaa kokeilla jos tulee vastaan tuollaista se on myös hiukan ohuempaa.

Sitten  tuo Classic paperi on 250 grammainen ihan hyvä maalata ja saa suoristettua hyvin korttipohjalle.

Siiten on tuo pikkulehtiö  akvarel blok  tuollainen vesiväritahran näköinen kuva siinä ja se onkin mielenkiintoinen paperi se on 300g ja minusta tosi hyvä paperi se kestää "pesuakin" jota joskus joutuu tekemään kun maalaa akvarelliväreillä.Tätä olen osta nyt Tiger kaupoista se on edullista hyvää paperia, sitä on ainakin kahta kokoa lehtiötä 18x24 cm on tämä ja sitten siitä isompi lehtiö on ainakin siellä ollut.

Tykkään tästä tosi paljon ja hankin kyllä lisää tätä aina kun menen kaupoille.Jos ostat tätä huomaa että paperit on liimattu reunoilta hyvin lehtiöön kiinni siinä saa hiukan käyttää jotakin terävää että saa ne toisistaan irti ( 20 arkkia on tässä) ,mutta onnistuu kun sitkeästi yrittää on aika paksuja.Mutta maalatessa pysyy hyvin suorana kun on kunnolla kiiinni.

Näitä akavarellipapereita myydään myöskin arkkeina taidetarvike liikkeissä mutta nämä lehtiöt ovat minusta oikein hyviä.Minulla sattuu nyt vain olemaan tämmöisiä ja kaikki ei nyt ole vielä tässä, mutta nain vähän malliksi halusin näyttää että pääsee jyvälle asiasta .

Kaikki muutkin paperit on käyttökelpoisia jos onnistuu tekemään hyvin kuvan ja värittelemään ei tässä mitään virallista sääntöä minusta ole jokainen päättää itse ja kokeilee kaikkea, samoin on värien kanssa.

Näistä papereista voi myöskin tehdä kukkasia ,nythän on kovasti käsintehdyt kukkaset muotia korttiaskartelussa, että jos tulee hankittua paperia eikä vaikka tykkäisi tehdä sille paperille kuvia käy se sitten muihin tarkoituksiin tässä kortti askartelussa ,

myöskin kivoja kuvioita voi leikata leikkurilla tai stanssata tuo 300g voi olla ehkä liian vahvaa siihen ,mutta aina löytyy kohteita joihin voi käyttää ja jos tulee vika ostoa muutenkin ei hätää aina löytyy halukkaita ostamaan itselle tarpeetonta askartelutavaraa,tuolla Facebookissa on monia sivuja joissa myydään kaikenlaista korttiaskarteluun sinnekkin voi liittyä ja katsella tarjontaa on leimasimia ,korttikuvia,koristeita ja vaikka mitä laidasta laitaan sopu hintaan.Askartelutori on aiankin hyvä paikka ja muita löytyy myös en muista nyt kaikkien nimiä.Huuto Netti on myöskin hyvä sieltä löytää kanssa kivoja juttuja eikä ole vaikeaa olla siellä ostoksilla.

2%20kuva%20sama%20kuva.jpg

 

 

Tämmöistä juttua nyt tällä kerralla ja nyt sitten jatkan korttien tekoa ,että saisin vähän uuttakin taas tänne.Kiitos kaikille käynneistä ja tervetuloa uudelleen.