Yhtenä päivänä koira alkoi ontua ja tutkimme tassua ja siellä oli sellainen punoittava hiertymä.Mietittiin siinä sitten että mikä on mahtanut käpälään tulla olisiko sepeli hiertänyt,vai olisiko astunut ruusun oksan päälle pihassa.Kun hän on ollut vasta muutaman kuukauden meillä ja aitaus laitettiin tuota pikaa hänelle että ei lähde huitelemaan naapurin puolelle tai jäälle silloin kun sitä välillä tässä on ollut.On sitten koko puutarha käytössä mitä aitaukseen kuuluu ja siellä on sitten kaikkea kasvillisuutta.No sitten päätimme heti aamulla soitaa lääkäriltä aikaa tassu tutkimukseen.No mietin mitä siihen voisi laittaa ja Frantsilan Terva-pihka salvaa siihen sitten laitoin ensiavuksi.Hän ontuikin että kipeätä teki jalkaan.

m_tervapihka-normal.jpg

Voide tuoksuu hyvältä tervalta miedosti ja sitähän täytyi tutkia ja ajatelin, että mahtaako alkaa maistumaan hyvältä.No aamu tuli ja piti alkaa soitteleen lääkäriä ja kuinka ollakkaan ontuminen oli mennyt pois yön aikana ja kun tutkimme tassua se oli huomattavasti parempi ,ajetus oli laskenut ja verestys poissa.Jätimme soiton odottamaan, että katsellaan jos menisi vaikka ohi vaiva kun pian on rokotusten aika hänellä.Voidetta sitten sivelimme vielä kerran pari päivän aikana ja kuinka ollakkaan tassu parani tällä ihme salvalla. Muutaman kerran olemme sitä tässä laittaneet kun seuraamme tilannetta uusiiko se.Tästä on nyt noin 2kk aikaa ja näytimme tassua myöskin lääkärille kun viime viikolla kävimme rokotuksilla ja yleistarkastuksessa, mitään ei ole nyt havaittavissa jälkeäkään vauriosta.Sepeli on kyllä paha tuolla tienpäällä ja yritetäänkin ohjailla pientareelle ja sellaisiin paikkoihin missä sitä ei kovasti olisi. Tilannehan helpottuu siltä osin kun kevät siivoukset saadaan tehtyä, tarpeellistahan se sepeli on liukkailla ollut.Että ei siinä mitään.

Taas kerran olen kiitollinen näistä Frantsilan ihanista tuotteista.Kokeilkaa toisetkin jos on tassu ongelmia eläimillenne itsenne lisäksi, on kyllä todettu hyväksi omiin tassuihin ym pikku haavoissa ja ruvetkin paranevat nopeasti.Vanhat konstit ovat usein parempia kuin pussillinen uusia.

Nyt koiruus on innoissaan itsekkin voiteesta haistelee ja maiskuttelee kun voidepurkkia käsitellään,että ei ainakaan huonoa tykännyt.

Nämä tassuvaivat voivat olla joskus todella visaisia ja ongelmallisia meillä on niistä kokemusta aikaisemmilta vuosilta kun meillä on ollut koiria ennenkin.Siksi tästä nyt kerron täälläkin jos jollakin on ongelmaa kannattaa kokeilla tätä.Pieni riittoisa purkki ja näkyy olevan vielä tarjouksessakin tuolla Frantsilassa heidän nettikaupasta hain tuon kuvan tuohon.

 

Myöhemmin kun meille tuli jotakin ongelmaa tassuun ,en nyt kunnolla muista minkälainen se oli mutta käärettä siinä pidettiin ja ensi hätään hoidettiin vanhan ajan Bacimysin pulverilla sen valmistaminen piti jo kerran lopettaa, mutta kyllä sitä apteekista sai ulkomaan tekstiä oli vaan pakkauksessa, mutta sama tuote ,sillä saatiin myöskin hyvin hoidettua pikku vauriot. Reissussa myös piti olla ensiapulaukussa monenlaista kun kuljettiin matkailuautolla.Dana oli myöskin hyvä karavaanari koira.

Kuva003-normal.jpg

dana1-normal.jpg

Kävelyllä .Dana ei olekkaan mikään ihan pikku-tyttönen mutta kiltti ja ihana, hän on hurmannut meidät täysin,ollaan ihan myytyjä.