P-H%206.jpg

 

 

Olen kuullut puhuttavan tästä Paholaisenhillosta  ja päätin varata ainekset siihen .Ensiksi etsin reseptin vai oliko se niin päin että resepti etsi minut.Tässä nyt kuitenkin ainekset joita käytin.

Paholaisen%20hillo%20kuva%201.jpg

 

 

Tomaatteja on noin puolikiloa.Laitan reseptin vaikka lopuksi.

 

 

P-H%20kuva%202.jpg

Kalttasin tomaatit ,elikä laitoin hetkeksi kiehuvaan veteen ja sitten nostelin ne pois  ja kuorin ,kuori irtoaa hyvin kun kastaa kiehuvaan veteen ensin,sitten poistin siemenet ja kannan kohdat myöskin.Laitoin koneeseen, pienensin, mutta en ajanut ihan muusiksi.Samoin pienensin kaikki muutkin ainekset,Chileistä poistin siemenet ja kannat myöskin, kun tuntui että oli tulisuutta kuitenkin riittävästi niissä.Ne oli pakasteesta kasvatin niitä kerran itse.

 

 

Tässä näkyy tarvikkeita joita käytin,lasipurkkeja jotka olen pessyt ja laitoin vielä isoon kattilaan veteen kiehumaan ,että varmasti ovat desinfioituneita kun tämä on jääkaappi tai kellari hilloa ,lasipurkkeja kun ei voi pakastaa,jos on muovisia asioita, ne kehoittaisin sitten pakastamaan kun eivät tahdo oikein säilyä jääkaapissa homehtumatta.

P-H3.jpg

 

Ensin keitin seosta noin 20 minuuttia ilman sokeria ja punaviinietikkaa ja kun lisäsin ne keitin vielä noin puolituntia että alkoi sakenemaan,jäähdyttyään sakenee vielä hiukan purkissa.

P-H%204.jpg

Sitten aloin täyttelemään kuumia purkkeja,välineet käytin myöskin kuumassa vedessä tuo valkoinen on nimeltään hillokauluri, sillä saa hillot siististi purkkeihin,onnistuu hyvin kyllä ilman sitäkin ,käytin vain kun sellainen nyt sattuu olemaan ja ei sitten tarvitse paljoa siivoilla paikkoja ja purkkeja.Hillon teko on siksi hiukan tarkkaa kun pitää toimia siististi että ei mene epäpuhtauksia purkkeihin.

Jos on pessyt purkit vaikka koneessa eikä halua tai voi keittää on yksi niksi mikä on hyvä ,purkit voi huuhdella vahvalla etikalla ei siis vettä sekaan vaan tippa etikkaa korkki kiinni ja ravistellaan kovasti purkkia että menee kanteen ja jokapaikkaan etikkaa ja sitten kaadetaan etikka seuraavaan purkkiin ja toistetaan se puhdistaa purkit.Säilöntäaine Atamon on kanssa hyvä silläkin voi purkit huuhtoa ohjeen mukaan joka on siinä pakkauksessa jos sellaista on kotona.Vaikka ei sitä ainettä laittaisi sitten hilloon mukaan kuitenkaan aina on parempaa hillot kun ei joudu käyttämään säilöntäaineita. .

 

 

P-H%205.jpg

Tässä sitä nyt on ,kierrän kannet heti kuumana kiinni.

 

 

P-H%206.jpg

Tässä valmista hilloa ,maistoin ja kiva jälkimaku jäi ei liian tulista, mutta aika makealta tuntui oli kyllä vielä kuumaa.Nyt sitten vain pitää kokeilla minkä kanssa sopisi ,ensiksi tulee mieleen vaikka hapankorput ,voileipakeksit,liharuuat,kana ja possu esimerkiksi.Ehkä sekin on makuasia ,tähän kuulemma tulee kova himo kun syö että saas nyt sitten nähdä.Wokki ruokiin varmaan sopisi hyvinkin myös.

Laitan Reseptin tähän myöskin:

500g Tomaatteja tai purkkitomaatteja murskattuja.

1/2 litraa vettä

1punainen paprika

2keltasipulia

2valkosipulia yksikyntisiä tai useampi valkosipulin kynsi ,maun mukaan.

2 punaista chilä

2tl Oreganoa

1tl Mustapippuria hienonnettua.

1/4 dl punaviinietikaa

3 1/2 dl hillosokeria

Kaikki ainekset pilkotaan pieniksi kuutioiksi ja laitetaan veden kera kattilaan, paitsi ei sokeria eikä etikkaa vielä,

keitin 20min ja sitten lisäsin punaviinietikan ja sokerit ja keittelin hilajkseen puolituntia kunnes hiukan sakennee.

Purkitetaan kuumiin puhtaisiin purkkeihin, kuumana,kierretään kannet kiinni ja annetaan jäähtyä ja sitten laitetaan kylmään säilutykseen.

Nyt en muistakkaan mistä tämän ohjeen otin ,yleensä kirjoitan sen tuohon ylös,mutta on nyt unohtunut.Saattoi olla joku lehti mistä otin ylös.Katsoin ohjeita on paljon netissä Dansocerillakin oli, ja useissa oli 800g tomaatteja siitä tulee sitten hiukan enemmän ,mutta ainahan voi tehdä isompia annoksia kerralla.Ehkä kokeilen ensi kerralla toistakin reseptiä ja purkki tomaatista saisi kanssa nopeasti tehtyä ja jos talvellakin tekee kun ei tiedä kuinka maistuvaa tämä sitten on.Tomaatit kun on sitten taas talvella kalliimpia,kannattaa nyt tehdä varastoon.

Tämmöistä nyt sitten tehtiin.

Mehuja olen myöskin tehnyt, mutta sitä en hoksannut laittaa tänne, kun teen sitä aina syksyisin.