kukkasia%20valmiina%201.jpg

Hiukan lisäystä kukkasiin.Ylä kuva.

 

 

 

 

Kukkasia%20tarjolla.jpg

Lisäilen tänne taas näitä kukkasia .Käsityönä valmistettuja.

Kukkasia%20kortteihin..jpg

Tässä näitä on ,leikkurilla olen tehnyt terälehdet maalannut vesivärillä, liimaillut yhteen terälehdet ja liimaillut koristeet keskustaan ,lehdyköitä täytyy vielä tehdä ,usein teen ne vasta kun sovittelen kukkaset kortille ,mutta saahan niitäkin olla valmiina käy sitten kokoaminen mukavasti .Tein akvarellipaperille siitä tulee sopivan jämäkkää, jos vaikka postittaa kortin terälehdet voi muotoilla kukan malliin kun saa kortin  voi vain nostaa terälehtiä oikeaan malliin,kannattaa kuitenkin laittaa postituksiin pehmuketta.

 

 

 

 

 

Lisään tänne vähän näitä kukkasia.

kukat%20kaikki.jpg

Tässä yläkuvassa on helpot kukkaset joita tein leikkureita apuna käyttäen  väritin ne vesiväreillä.Tuossa ylhäällä tuo vaaleanpunainen taitaa olla käsintehty jossa on tuo punainen puolihelmi piirsin kynällä ja leikkasin saksilla ,se on hiukan erilainen.Pienet turkoosit ja oranssit yksikerroksiset on tehty tuolla pienemmällä vihreällä retroleikkurilla.Alakuvassa näkyy leikkureita.

 

 

DSC07319%20%282%29.jpg

Vihreät retrokukkaleikkurit  ja pari muutakin ,Jos sinulla on leikkureita voit näitä myöskin kokeilla kukkasten tekoon ei ole pakko olla juuri tämän mallisia ,kokeile niillä mitä sinulta löytyy..Jos leikkaa värillisestä kartongista voi vain muotoilla sitten kukkasiin hiukan kaarevuutta.Tein nämä akvarellipaperista se on valkoista ja väritin sitten.Kastelin terälehdet painelin liiat pois ja muotoilin.Annoin kukkasten hiukan kuivahtaa ennen muotoilua, mutta ei ihan kuiviksi. Alempana kuvassa on muotoilupuikkoja näitä myyvät askartelukaupat.

 

 

Tuollainen levy tuli mukana sen päällä on hyvä muotoilla.

kukanteko%20v%C3%A4lineet.jpg

 

 

 

Tämä kukka on tehty leikkurilla  2 terälehti kerrosta pääletysten tässä.tuossa leikkurikuvassa tuo tummansiniset kahvat leikkuri ja keskusta on tehty tuolla mustalla jossa kuva on violetti ja muistuttaa kukan heteitä,puolihelmen liimasin siihen keskelle.Liimalla laitan terälehdet yhteen.

muotoilua.jpg

 

 

 

 

Tässä vaaleanvihreä kukka värityksessä 2 kerrosta maalasin että tuli vihreämpi.Tuolla kukkakuvassa se on alimmainen.

v%C3%A4lineet.jpg

 

 

 

 

 

 

Nämä on kynällä piirrettyjä vapaalla kädellä tehtyjä.Kastan ne tuohon vesiastiaan kokonaan nuo terälehdet kun aloitan.Vaikka näyttävät tuossa vähän eriparia olevilta kyllä niistä kukkasia tulee kun vähän asettelee terälehtiä sopivasti päälletysten.

siniset.jpg

 

 

 

 

Tässä vielä piirrettettyjä kukkasia 

sin%202.jpg

 

 

 

Täällä laatikossa niitä on uusisa ja vanhoja kukkasia ,käsintehtyjä,leikkurilla tehtyjä ja on siellä jokunen stanssattukin Cuttlebuc stanssaus koneella. Näitä voi itse keksiä minkä mallisia haluaa ja niin monta kerrosta päälletysten kun tykkää että on sopiva,

Itse%20tehdyt%20kukkaset..jpg

 

 

helmet.jpg

Tässä  kuvassa on puolihelmiä ja "timantteja" näitähän on vaikka minkälaisia ja heteitäkin voi käyttää tietenkin.Itse voi keksiä kivoja keski osia kukkasiin.

 

Marin%20nimip%C3%A4iv%C3%A4t..jpg

Laitan muutaman kortinkin joissa olen käyttänyt näitä käsintehtyjä kukkasia ,jos tekee tuosta akvarellipaperista niistä tulee kuivuttuaan aika jämäköitä ja kestää myöskin hyvin ,jos postittaa pitää suojata kukkakohtia ja niihin voi valita pienempiä ja matalampia kukkasia sitten.

 

 

 

v%C3%A4rik%C3%A4s%20tausta%202.jpg

 

 

 

 

 

Tässä kortissa nämä sini turkoosit kukkaset ovat näitä käsin itse tehtyjä ja nuo punertavat ruusut olen ostanut saattaa nekin olla kyllä käsin tehtyjä mutta ne ei ole minun tekemiäni.

merimiespoika%202.jpg

 

 

 

Nämä  kukkaset olen tehnyt aiemmin jo laittanut tänne nuo tästä ylöspäin on nyt uusia laittamiani . .

Laitan tähän muutamia kuvia kun valmistin kukkasia ilman stansseja käsin.

koko%2050%20kukat.jpg

Tässä tarvikkeita joita käytin näissä kukkasissa

.Lyijykynä jolla piirsin kukkaset 

Erilaisia värejä.

Kumi 

Sakset

Pinsetit

Pallopäiset välineet kukkasten muotoiluun.

Alusta jonka päällä muotoillaan terälehtiä,sain tuon alustan pallopää välineitten mukana .Askartelukaupoista saa näitä ostaa.

Liima unohtui kuvasta se on tuolla toisessa kuvassa.

 

DSC06431%20%282%29.jpg

 

 

 

 

Paperilehtiö valkoinen paperi.Väritin kukkasia näillä väreillä,kotelossa on puuvärit akvarelli värit ja nuo irralliset ovat Zig vesivärisivellin kyniä.Laitan väriä paperille ja otan siitä siveltimellä ja väritän kostutetun kukkasen tai suoraan kynän kärjestä siveltimellä otan väriä.Väritin myös hiukan kukan terälehtien takaosaa.Annoin kuivahtaa ja muotoilin vielä pallopäällä kukan muotoiseksi.Paperina voi kokeilla mitä tahansa paperia sattuu kotona olemaan .Akvarellipaperit on hyviä ja kestäviä tämä paperi on 200g ja sopi minusta hyvin tehdä kukkasia.Akvarellipaperit myydään näin gramma määrällä se kertoo paperin paksuuden 300g minulla oli myöskin ,mutta se oli aika paksua ,sitä voi myöskin käyttää ,voin seuraavaksi kokeilla sitä,.ohuemmat paperit käyvät myöskin kannattaa kokeilla erilaisia,kun kukka on valmis ja kuivuttuaan muuttuu kovemmaksi ja säilyttää aika hyvin muotonsa kun laittelee niitä kortille.Nämä sopivat paremmin kädestä annettaviin kortteihin ,jos postittaisin kortin pakkaisin hyvin kuplamuoviin.

koko%2050.jpg

Kun tein tästä lehtiön valkoisesta paperista kukkasia väritin ne ja ennen värittelyä kastelin kukkasen terälehdet vedessä ja rypistelin mykeröksi käsissäni ja sitten avasin sen ja varovasti suoristelin ja sitten värittelin tulee hiukan erilainen kukka.

 

 

 

Valmiiksi värillisiä paperiarkkeja joista myös tein kukkasia.Huokoinen materiaali hiukan tuollaista kupruilua näissä.Tämä paperi on jo valmiiksi rypisteltyä kiva kokeilla näitäkin.

Tuo etu alalla oleva on koristeltu hopeanvärisillä kuvioilla.

DSC06428%20%282%29.jpg

 

 

 

Piirsin lyijykynällä nurjallepuolelle paperia ääriviivoja ihan vapaalla kädellä ja leikkasin ääriviivoja pitkin irti paperista.Kumilla pyyhin että ei jää lyijykynä viivoja kukkasiin.Eri kokoisia kukkasia eikä mitenkään säännöllisiä terälehdet vähän kuin oikeasti kukkasen terälehdet niissäkin on eri kokoisia.5 tuollaista sakaraa/terälehteä  yhteen kukkaan.

DSC06412%20%282%29.jpg

 

 

 

Kostutin ihan vähän nurjaltapuolelta kukkasia vedellä ja painoin talouspaperille hiukan kuivaten ja oikealtapuolelta aloin muotoilemaan kukkasia .Tuo materiaali on hiukan pehmoista paperia siksi nurjalta puolelta kostutus, että ei tuo pallopää tartu liikaa tuohon paperille sen pitää luistaa ja pyöristää lehdykät muuten saattavat repeytyä.Löpuksi kun kaikki lehdykät on muotoiltu painoin keskeltä kukkaa muotoiluraudalla voimakkaasti ,tuli kukan muotoa lisää.

DSC06413%20%282%29.jpg

 

 

 

Liimasin terälehtiä pääletysten noin kukan tapaan asettelin tuohon välikohtaan seuraavan kerroksen.Kun asettelee terälehti kerroksia 2-3-4 kerrosta saa erilaisia eri tyylisiä kukkasia .Terälehdet piirrän erikokoiseksi ja asettelen isompi alle ja siitä pienempiin terälehtiin päin.Joitakin voi myös muotoilla käsin jos ei ole tuota väline sarjaa ,mutta tämä helpotaa työskentelyä.

DSC06414%20%282%29.jpg

 

 

 

 

Kun kerroksia on tarpeeksi mielestäsi ,keskelle liimapisara, sitä askarteluliimaa jota käytät ,minulla on tämä kun olen hyväksi havainnut, pitää hyvin ja on tuoksuton.Kukan keskelle voi laittaa mieleisensä koristeen tai rypistellä nuppua jäljittelevän mykerön ja laittaa sen siihen keskustaksi.

DSC06418%20%282%29.jpg

 

 

 

Tähän kukan terälehtiin lisäsin vielä kimalletta pullosta.

DSC06419%20%282%29.jpg

Tässä vasemmalla ylhäällä isompi kukka on tuosta lehtiön valkoisesta paperista väritetty Zig vesivärisivellin kynillä.

Sen alla on kukkanen jossa on enemmän terälehtikerroksia siinä värityksessä käytin molempia kyniä kotelosta ja irrallisia,tykkään siitä kun on useampi kerros eikä siinä ole mitään koristetta keskustassa se on kokonaan paperia.

Turkoosit oikealla ylhäällä on myöskin valkoisesta paperista Zig kynillä väritettyjä ,niitten alla on siniset tuosta valmiiksi väritetystä paperista.Terälehtiä voi muotoilla leikkaamalla niitä eri tavoin ,oikeissakin kukkasissa tuo terälehtien reuna voi aaltoilla tai olla suorempi .

koko%2050%20kukat.jpg

Telkkaria katsellessa voi hyvin näpräillä vaikka näitä.

 

 

 

 

 

LISÄÄ KUKKASIA:

Tein vielä lisää kukkasia ,laitan tähän kuvia.

Erilaisilla väreillä ja eri papereita käyttäen.

lis%C3%A4%C3%A4%20kukkasia.jpg

Tässä eri papereille kokoeilua ja eri väreillä kokeilua.

 

 

 

kukat%20.jpg

Namä kaksi kukkaa on tehty tuossa alempana näkyvälle akvarellipaperille joka on 180g/neliö painoista ,nämä akvarellipaperit merkataan näin painon mukaan se kertoo paperin vahvuuden .Tämä lehtiö on edullisemmasta päästä ja tätä on myynnissä useimmissa kaupoissa ja tavarataloissa.,minusta tämä käy myöskin hyvin korttiaskarteluun ja kukkasten tekemiseen.Väritin ne tuollaisilla akvarelliväreillä,kuten kuvasta näkyy ovat olleet käytössä minulla jo kauan ja ahkerasti käytetty.

180g%20paperi.jpg

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi 3 kukkaa:

3%20kukkaa.jpg

 

jotka värittelin näillä

pastelliv%C3%A4rit.jpg

Nämä kukkaset tein Canson 200g/neliö paperista tuossa alla näkyy se lehtiön kansi ,hieman siis paksumpaa kuin tuossa edellisissä kukkasissa.Värittelin tuollaisilla pastelli väreillä nämä ja kivasti tarttui tämäkin väri kukkasiin.Nämä ovat liitumaiset ja ei käytettä vettä kun väritellään,käytin topsi puikkoa otin liidusta väriä siihen ja sillä värittelin  Väritin ennenkö muotoilin kukaksi.

Tässä on tuo paperi Canson 200g /neliöltä

canson.jpg

 

 

 

 

 

Seuraavaksi tein tämän kukkasen.

turkoosi%20neoncolor.jpg

 

Ja näillä värittelin.

neo%20color%20ja%20kukka..jpg

Neocolor vesiliukoiset värit.En oikein tiedä onko nämä aikuisten vai lasten värejä ostin ne vain kerran taidekaupasta kun oli niin kivat ja hyvin näilläkin käy kukkasten ym värittelyt.

Paperina minulla on tässä 

tämä Jukka Rintalan 300g/neliöltä upea paperi.Tämä on jo aika vahva paperi, mutta käy hyvin kukkasten tekoon myöskin.

Piirrettyäni kukkaset tähän paperille leikkasin irti ja ennen värittelyä kastoin kukan terälehdet veteen kokonaan ja painelin paperilla ylimääräisen veden pois ,kun on vahva jämäkkä paperi täytyy vähän uittaa että on helpompi värittää ja kun hiukan kuivahti muotoilin väritetyt terälehdet tuolla pallopäisellä välineellä joka on tuolla aiemmin esiteltynä.Muotoilin ensin nurjaltapuolelta tuota terälehden ulointa kärkeä ja sitten käänsin oikein päin ja jatkoin muotoilua läheltä keskustaa ja lopulta painoin puikolla voimakkaasti keskustasta ja asettui sitten tuollaiseen kukan muotoon.Valmis kukka on kuivuttuaan jämäkämpi ja kun ohuemmasta paperista valmistettu.

rintala%20300g.jpg

 

 

 

Seuraava kukka muuten sama kuin edellinen turkoosi kukkanen, paperi on sama Jukka Rintalan 300 grammainen akvarellipaperi väritys vain on eri kynillä Derevent Inktense vesivärikynät.

pinkki%20kukka..jpg

Tässä on tämän roosanvärisen kukkasen kynät Derevent Inktense.

Näitä kyniä on myöskin isommissa pakkauksissa ja aluksi minun piti hankkia ne, mutta ei löytynyt kaupoista silloin ,olen näilläkin pärjäilty hyvin kun on jo useita tarvikkeita tullut hankittua,tosin minulla on kyllä ollut näitä taide maalaus harrastuksia jo aina, että papereita ja kaikenlaista on kertynyt ja värejä myös.Näitä kyniä tuli vasta korttiaskartelun mukana .Minusta kyllä kaikenlaisilla kynillä kannattaa väritellä ja tehdä kokeiluja ei aina ole takeita että se kallein olisi paras,lasten kynätkin ovat kokeilun arvoisia ja ne on usein vesiliukoisia myöskin ja paljon eri värejä niissä.Samoin eri papereita kannattaa kokeilla.

inktense%20ja%20kukka.jpg

Tämä paperi siis oli tässäkin.

rintala%20300g.jpg

vesiv%C3%A4rit%20pienet%20kukat.jpg

Ja onnistuu se pikkuriikkistenkin kukkasten teko tästä vahvasta  300 grammaisesta Jukka Rintalan  paperista .Kastelin nuo terälehdet kunnolla ,kuivasin ylimääräisen veden pois ja pienellä pallopää puikolla muotoilin.Nämä laadukkaat akvarellipaperit kestävät hyvin vettä voi jopa vähän pestä jos valitsee huonon värin ja tahtoo hiukan muuttaa sitä.Siksi Akvarellipaperit ovat hintavia kun ovat laadukkaita,mutta kaikkia papereita kannattaa kokeilla kuitenkin ,valmiiksi väritettyjä askartelupapereita myöskin.