Laitan tähän nyt vaiheittain tuon 3uloitteisen kortin valmistamisen, oppaaksi jos joku haluaa katsoa ja vaikka ryhyä kortteilemaan.

3d%20arkki3-normal.jpg

Tämän näköinen on kuva arkki ja näitä myyvät askartelukaupat ja valinnanvaraa on.Valitsin nyt tämän omista varastoistani kun on sopiva nyt tähän korttiini.

Tässä on kahteen korttiin kuvat:

Leikkaa arkista kuva irti ja katso kaikki palaset mukaan jotka kuuluvat siihen kuvaan.

Tässä on tuon hyasintti/pupun kuvat.

3d%20valm.1-normal.jpg

3d%20valm.2-normal.jpg

Muista ostaa tarratyynyjä myöskin niitä myydään tuollaisina levyinä irrallaan tai sitten pakkauksina joissa on 10kpl tuollaista levyä(niitä kuluu paljon).

Tuossa näkyy tarralevy olen käyttänyt tässä 2mm vahvoja tarratyynyjä se on vähän makuasia miltä haluaa kuvien näyttävän huomaat sen kyllä pian kun pääset alkuun mikä on sinusta sopiva korkeus kuvalle.

3d%20valm.3-normal.jpg

Tuo kokonainen kuva jää pohjakuvaksi (vasemmalla) siihen liimataan ensimmäinen kerros,aina aloitetaan isommasta kuvasta ja edeten sitten pienempiin kuviin saakka.Tarroita samoin kaikki palaset kuten kuvassa näkyy.Kuva kohoaa kun joka kerroksessa on tarratyynyt.

3d%20valm4-normal.jpg

3d%20valm6-normal.jpg

näin, nyt on pienemissäkin osasissa tarrat takana.

leikkaa%20kuvat1-normal.jpg

Ja tältä näyttävät käännettynä oikeinpäin.Tämä on järjestys kun aloitetaan vasemalla on kuva ehjä ja siihen liimaat seuraavan kuvan .Poistat ensin tarroista suojapaperin jokaisesta muuten eivät tartu kiinni.Laita kuvat ihan päällekkäin juuri siihen kohtaan mikä kulloinkin on käsillä kerroksittain.Noissa ihan pikkuruisissa osissa leikkaan tarran puoliksi, että ei näy yhtään tarraa, kun katsoo kuvaa edestäpäin valmiina ,reunojen ylitse ei saa näkyä.Vähän näppäryyttä tässä tarvitaan, mutta pian sormet tottuvat.Yritä saada kuvat myöskin hyvin kohdalleen tarkasti päällekkäin.

aseta%20tarroit1-normal.jpg

Tässä on nyt yksi kuva liimattu pohjakuvan päälle, jatka edelleen samoin.

aseta%20tarroitetut2-normal.jpg

Tässä kuva valmistuu ,nyt on kaksi kuvaa liimattu alakuvan päälle ja kolmas näistä isommista , jossa on tuo päähine aukko on vielä liimaamatta ja sitten nuo pienet osaset vielä, etsi niillekkin oikeat kohdat.Tämä on aika helppo kuva kun ei ole paljoa leikattavaa ja pieniä osia enempää.Kannataa valita sellaisia kuvia jotka eivät ole liian vaikeita alussa.(katso aiempia kirjoituksiani 3D korttien valm.)

aseta%20tarroitetut6-normal.jpg

Nyt on enää korvat laittamatta.Nuo valkoiset neliöt ovat niitä suojapapereita tarratyynyistä.Oikealla on pikkuinen kuva joka tulee aina näitten Morehead kuvien mukana se on malliksi tai sen voi käyttää jonnekkin koristeluun vaikka pakettikorttiin jos haluaa.

3d%20kuvanvalm13-normal.jpg

Nyt on kuva valmiina liimattavaksi korttipohjalle.Ajattelin tehdä tästä cd kortin ja se näyttää tämän näköiseltä.

3d-3d-normal.jpg

Liimasin ensin korttipohjalle tuollaisen vihreän askartelukartongin etukanteen ja siihen sitten laitoin kaksipuolisella teipillä tuon levyn kiinni.varmista kuitenkin jos teet levykortin ja tulee koristeita tuohon reunan väliin ,että liimaat ne ensin paikoilleen ja että on riittävän suuria korttipohjia että levy mahtuu siihen.Levy on uusi ja kauniin hopeanvärinen tuossa kuvassa vain tulee heijastumia ja väriä siihen.

 

3d-1-normal.jpg

Liimaan tuon kuvan myöskin tuolla kaksipuolisella teipillä se on helppoa ja pysyy varmasti.Tuossa se on jo teipattu nurjalta puolelta ja laitan sen sitten tuohon levylle..

 

Ja tässä laitettu levylle vaikka levy on vielä irti kun siihen tulee koristeita väliin.

3d%203-normal.jpg

valmis%20kortti3-normal.jpg

Ja tässä sitten valmiina kortti.Käytin tuollaisia koristeita tällä kertaa ja sinä tietysti laitat oman mielesi mukaisia. Tarvittiin vähän hempeyttä ,tämä kortti on nimittäin suunniteltu ja varattu ihan tiettyyn juttuun en voi sitä vielä kertoa ,mutta kivointa on tehdä korttia juuri kun tietää saajan jo etukäteen.Toivotaan että ilahduttaa.Tämä on vähän jo pääsiäis tunnelmainen, kun sekin sieltä taas lähestyy.Minulle jäi vielä se toinen kuva arkista ja kynnet jo syyhyää sen kimppuun, tämä on nimittäin aikas hauskaa ja onhan sitten mukavaa antaa itse tekemä kortti lahjaksi.

Käy sinäkin katselemassa kuvia askartelukaupoissa tai netti askartelukaupatkin niitä myyvät ja lähettävät kätevästi kotiin saakka.Kuvia on kyllä valtavasti, uskon että löytyy mieluisia sinulle.

Tuosta liimasta ja teipistä laitan vielä kuvaa.

DSC00346-normal.jpg

-Vasemmalla teippiä joka liimaa molemminpuolin.Tätä käytän kaikkeen mahdolliseen teippailuun.Biltemasta löytyy ja on edullista.

-Kiillon yleisliimaa käytän harvemmin, mutta kaikkeen tuohon käy mitä purkissa luetellaan on vähän vastaava kun Erikeepperi.

-Scotcin liima on pitävä koristeissa ,mutta tätä harvoista kaupoista löytää.

-Sitten on tuo ruskea pullo jossa lukee Tacky Glue tämä on askartelukaupasta ja on todella hyvä liima pitää kaikki koristeet tukevasti paikoillaan tätä voin kanssa suositella.

-Ja tuo viimeinen Glossy ei oikeastaan ole liimaa vaan koholakkaa,mutta olen käyttänyt sitä myöskin koristeiden liimaamiseen pitää hyvin.Tällä voi koristella kuvan osia ja tätä löytyy myöskin tämän kirkkaan läpinäkyvän lisäksi hento roosan värinen läpikuultava sekin.Näitä käyttelen,mutta onhan paljon muitakin hyviä liimoja kokeilemalla löytyy itselle sopivimmat näistäkin.

ruusua%20kannetaan1-normal.jpg

Laitan vielä tähän kuvan kortista jossa olen käsitellyt Glossy koholakalla tuon ruusun kukka-osan siinä on se värillinen lakka.Se tuo kuvaan sellaista kivaa lisää ,kun on käsiteltu kohollaan olevaksi tällä lakalla.Kaikkea tälläistä pientä on kiva kokeilla ja saa taas jotakin uutta tehtyä kortteihinsa.

Kuvia löytyy myöskin tämän näköisinä arkkeina:

-Tästä voit itse leikata tuollaisen kerroskuvan,ensin yksi kuva jätetään ehjänä pohjakuvaksi ja seuraavasta jätetään joku kohta pois ja jatketaan näin aina pienentäen kuvanosia lopputulos on 1kpl 3d kuva.Tuota kissaa voit myöskin vaikka korostaa leikkaamalla siihen jotkin osia, samoin tai kukkaa joka on maassa.

-Tai sitten näitä voi käyttää yksitellen yhden kuvan silloin puhutaan korttikuvista ja tästä tulee siis 4 korttiin kuvat jos valitset näin.Kaunis kuva voi olla ihan hyvä ja näyttävä vaikka ei olekkaan 3D kuva. Nämä arkit ovat kaikki tässä A4 kokoisia.

3d%20arkki3%20002-normal.jpg

3d%20arkki3%20003-normal.jpg

-Tässä vielä yksi malli tässä arkissa on valmiit osat ja tästä tulee yksi korttikuva.

-Tuo mistä tein kortin on se yleisin malli josta tulee kahteen korttiin kuvat.

-Kannattaa siis katsoa ostaessa montako kuvaa tulee arkista.

-Onko helppo vai vaikea leikata.

-Myös valmiiksi leikattuja arkkeja löytyy kuvat irroitetaan varovasti painelemalla niistä irti jos on vaikka vaikea leikata ei sekään ole esteenä.Katsot vain valmiiksi leikattuja arkkeja niitä sanotaan stanssattuja.

-Olempa kuullut ,että jotkut kortteilumummot pyytävät lastenlasten leikkaamaan kuvat ,sekin on kätevää ja kivaa yhdessä tekemistä Tai leikkauta kuvat jollakin toisella jos on esimerkiksi sairautta käsissä ja leikkaaminen on hankalaa.Leikkaamiseen on myöskin saatavilla pinsettisaksia niillä on helpompaa leikata.Katso edellisistä opastuksistani siellä on kuvia.

 

Onnea vaan kortteiluun eihän ole vaikeata kun asiaan vähän perehtyy.