3D askartelukuvakorttien tekemistä tässä lisäystä asiaan välineitä ym.

3D askartelukortin valmistaminen.

Ensiksi tarvitset kuva arkin joita saa ostaa askartelukaupoista ja nettiaskartelukaupoista niitä myöskin saa ostaa.Sakset tai näiden leikkaamiseen erikoisesti suunnitellyt pinsettisakset, ainakin Sinellissä on ollut, mutta nyt siellä lukee että tilapäisesti loppu että ehkä niitä saa sieltä sitten.Tässä kuvat kahdesta mallista.Ostin heti kortteilun alussa nämä ja olen kyllä tykännyt näillä on helppo leikata.Minulla on tuo alempi malli hiukan kaarevalla kärjellä.

931074-normal.jpg

930038-normal.jpg

 

sinelli%2009.06-14-normal.jpg

Siis tämän näköiset minulla on nyt.Vielä en ole näillä uusilla leikannut mitään kun ostin tänään nämä ja lisään tämän kuvan nyt tähän myöskin Sinellissä oli näitä ja sitten tuollaisia kun yläkuvassa on oli myöskin 09.06-14 ja maksoi 6,95€.Kerron onko yhtä hyvät kuin edelliset.(edelliset ovat hukassa, eivät menneet rikki taikka miksikään vaikka olen kyllä käyttänyt niitä tosi reilusti.Olen varmaan tallettanut hyvin että ei joudu pikkui-hmisten kätösiin että ei löydy nyt mistään.)

Kerron usein kun laitan kortteja tänne blogiin, että kuinka olen kortin tehnyt ja aika monta kertaa lukee: tämä kortti on 3D askartelukortti ,jotenka laitan tähän myöskin ohjeen ,jos joku kortteilua vasta alkava haluaisi kokeilla myöskin kortteilua mutta ei tiedä mitä tämä kaikki tarkoittaa.Hiukan sorminäppäryyttä mutta ei vaikeata.

Numeroin tähän arkkiin nämä osat, tästä arkista tulee kahteen korttiin kuvat.Leikkaa kuvat arkista irti ehjä kuva tulee alimmaiseksi ,sitten numero kaksi viimeiseksi ,numero kolme.Tarra tyynyillä saat kuvat jäämään koholleen elikä irti toisistaan.Tuossa alla on kuva tarroista ,niitä saa ostaa myös ask.kaupoista.

3d-normal.jpg

Villakeijussa on tätä kuvaa myytävänä netissä ja Sinellissä on kanssa hyvät varastot ja Papruksessa Tampereella voi istua pöydänääreen ja etsiä mieleisiään kuvia.Näitä on todella monessa paikassa jo myynnissä.

Valitsin tähän helposti leikattavan arkin malliksi, ei ole paljoa pieniä osia ja kohtia, on helpompi alkaa esim tällä jos vasta aloittelee.

Myöskin valmiiksi leikattuja arkkeja löytyy jos leikkaaminen tuottaa vaikeuksia.Niistä painellaan kuvat irti ne on alustavasti jo leikattu niitä sanotaan valmiiksi stanssattu.

 

tarrat-normal.jpg

Tässä näkyy tuo tarra levy niitäkin on 1mm.2mm. 3mm  minusta kaksi on aika hyvä kuvasta ei tule liian korkea.

Kun kuvat on leikattu kaikki osat ja  liimattu tarkasti päällekkäin kaikki palaset, liimataan tämä valmis kuva sitten korttipohjalle.

Tässä muutama valmis kortti sama kuva kaikissa.

h%C3%A4%C3%A4-normal.jpg

nyt%20myynniss%C3%A4%20netiss%C3%A4%2009

nyt%20myynniss%C3%A4%20netiss%C3%A4%2038

 

 

 

Tässä keiju aiheinen kuva.

Esteriina-normal.jpg

 

 

Tässä vielä malli esimerkki vähän vaikeammasta leikattavasta ja liimattavasta kuvasta kun ostat kuvia kannattaa valita yksinkertaisempia leikattavia että ei tarvitse heti kyllästyä jos on paljon pientä piiperrystä.Liimatessa täytyy vielä pikkuruisia tarratyynyjäkin puolittaa.Jos mahdollista mene myymälään katselemaan kuva arkkeja, niitä on valtavasti eri malleja toinen toistaan kivampia ja joka lähtöön/korttiin löytyy varmaan sopivaa kuvaa.

3%20d%20arkki1-normal.jpg

 

 

Tässä vielä 3D arkki jossa on minusta paljon pieniä osia kyllähän tuollaisen leikkaaminenkin onnistuu mutta kuten jo sanoin suosittelisin valitsemaan aluksi selkeämpiä malleja on helpompaa ja kivampaa.

3d%20arkki3-normal.jpg

 

 

Samoin tässä on kaunis, mutta paljon pieniä koloja, noita pieniä lehdyköitä kun asettelee on aika kova homma.Jokusia voi tietenkin jättää poiskin ,mutta on aikas piiperrystä.

3d%20arkki2-normal.jpg

Tässä on jo selkeämpi leikattava.Pian oppii katsomaan mikä on sopiva kun muutaman leikkaa.Tämäkin voi näyttää monimutkaiselta mutta ei se sitten ole kun alkuun pääsee.Tässäkin arkissa on kahteen korttiin kuvat, katsoo vain että molempiin tulee omansa palaset.

Arkeissa on yleensä kahteen korttiin, mutta on sellaisiakin joissa on useampia 3-4korttiin samalla arkilla.Jos teet myyntiin on useamman kuvan arkit edullisempia(kuvat ovat hiukan pienempiä kun on useampia) ja tietenkin tuo monimutkaisuus siinäkin, selkeämmän kuvan saa tietenkin nopeammin valmiiksi.Myöskin sellaisia kirjasia myydään joissa on useampia kuva arkkeja.Kortteilu on hauskaa puuhaa suosittelen alkamaan jos vähänkin kiinnostaa ja onhan sekin mukavaa kun voi antaa itse tekemiään kortteja sitten ihmisille lahjaksi. Itse arvostan kovasti jos saan itse tehdyn kortin ,mutta tykkään kaikista korteista on paljon kauniita painettujakin kortteja jokuhan nekin on tehnyt.        Kannattaa kokeilla tätäkin kortintekoa ei ole vaikeata ja askartelukaupoissa kyllä neuvovat mielellään kun kysyy vain että haluaisi alkaa tekemään 3D kerroskuvakortteja ja opastavat oikeat tarvikkeet tähän askarteluun.