Laitan tähän näkyville tuon servetti kortin laminoinnin selostuksineen , jos tämä on aivan uusi asia joillekkin, tästä saattaa olla hiukan apua tai ainakin näkee, mitenkä minä olen tehnyt nuo uudet servettikorttini.

Tässä siis tuo valmis kortti tämä on nyt toinen kappale laminointikortteja joita olen koskaan tehnyt se ensimmäinen laminointi kortti on tuossa aiemmin esitelty ,mutta tätä työtapaa en silloin huomannut näyttää teille.

Valmis%202.jpg

 

 

1. Valitsin tämän näköisen servetin ja päätin ottaa tästä nuo vasemmanpuoleiset kaksi kuvaa.

 Servetti%20LA.jpg

 

2.  Leikkasin nämä molemmat kuvat irti servetistä ja poistin nämä kuvan  takana olevat kaksi valkoista paperi kerrosta, joissakin saatta olla vain yksi kerros kuvan takana ,mutta kun tarkasti katsoo yleensä ,niitä on kaksi ylimääräistä kerrosta.Jätin kuvan reunoille vähän ylimääräistä leikkausvaraa, sitä saa olla, sitten kun kuvat irroitetaan valmiina,leikataan halutun kokoinen kuva siitä,se jää tuossa laminoinnissa yhteen siksi hiukan leikkaus varaa.

Näin kuten tuosta alempana olevasta kuvasta näkyy.Valkoiset osat pois.

LA%204.jpg

 

 

 

3.

Tässä näkyy tämä laminointi kone jonka olen juuri hankkinut kotiini.Näitä on paljon erilaisia melkein kaikissa suurimmissa kaupoisaa näitä on jo tarjolla.Painoin tuosta napista koneen lämpiämään ,sillä välillä, kun valmistelen asiaa, se kestää jonkin aikaa tuo lämpeneminen ja voi laittaa päälle aiemmin jo.

LA%202.jpg 

 

 

 

 

4 Otin esille koneen mukana tulleita muovisia kalvoja (kannattaa ostaa heti irrallinen paketti näitä lisäksi) ne ovat toisesta reunasta kiinni ja sitä sanovat, sitten taskuksi ohjeessa.Tuossa alla on kuva siitä.Tuo läpinäkyvä kalvo.

A4%20laminointi%20tasku.jpg

 

 

 

 

5. Laitoin nyt nämä kaksi servettikuvaa huom! oikeat puolet vastakkain tuonne taskuun ihan yläreunaan mutta on myöskin mahdollista kääntää kuvapuolet päälle päin silloin kiiltävä kalvo tulee vain kuvan päälle .Tai sitten vain yksi kuva kerralla kalvo tulee sitten kuvan molemmille puolille .Tuo ensimmäinen ja toinen tapa ovat säästävämpiä kun siinä saa aina kaksi kuvaa vastakkain .

LA5.jpg

6. Taskun toinen sivu käännetään tuohon kuvan päälle ja se on siellä kalvojen välissä tuo kuva.

tuohon alas jäin nyt vielä tilaa joka olisi mennyt hukkaan, niin lisäsin vielä kaksi nalle servetti kuvaa sihen alle ja taas kuvapuolet vastakkain.

La%206.jpg

1:Vaihtoehto: Kumpiakin servettikuvia on tässä nyt pääletysten 2×2

Tässä on nyt tulossa 4 kuvaa ja yhdellä puolella servettiä on vain tuo laminointi.

2: Vaihtoehto: Tai sitten voisi laittaa vain yhden balleriinan kuvan ja yksi nallen kuva ja silloin lopputuloksena olisi 1 kpl kumpaakin mutta kiiltävä laminointi olisi nyt kummallakin puolella kuvaa.

 

 7.  Nyt vihreä valo näyttää ,että kone on kuumana ja laminoinnin voi aloittaa.(Tuo Photo nappi on jos laminoi jotakin paksumpaa siitä nyt ei painella tälläkerralla.)

La%20valmiina.jpg

 

 

8. Etuosasta konetta syötän tuon tasku- kuva paketin koneeseen ja tuolta takaa se tulee laminoituna ulos jäähtymään.Ihan helposti menee sinne, kun laittaa vain tuohon lähelle, niin ihan itsestään lähtee menemään koneen sisälle.

Laminointi%20menossa.jpg

 

 

 

9. Tässä se tulee tuolta koneen takaa kuumana ulos koko paketti.

laminoitu%20tulee%20kon..jpg

 

 

 

10. Jätän kuvat jäähtymään hetkeksi ohjeen mukaan tuohon punaiselle leikkuu matolle (vihreä ja punainen matto ei tullut koneen mukana vaan olen ne joskus ostanut Ikeasta ,keittiö tarvikkeesta, ihan halpoja olivat molemmat tuli samassa paketissa,just kivoja askarteluun ja otin sitten tähän käyttöön suojamaan pöytää)

La%206.jpg

 

 

11. Kun kuvat ovat hetken jäähtyneet kalvon sisällä leikkasin keskeltä kuvien välistä poikki.

Leikataan%20%201.jpg

 

 

 

12.

Siinähän oli nämä kuvat vastakkain ja kun leikkasin sille alueelle mistä kuvat alkoivat ne irtosivat toisistaan.Leikkurilla voi siistiä reunat suoriksi ja sen kokoiseksi kun haluat tai mitä nyt haluaa käyttää saksetkin käy.Laminointi on nyt vain kuvan takana ja etuosa on servettiä.Tai jos haluat toisin päin kiiltävän laminoinnin kuvan päälle huomioit sen laittaessasi servetin tuonne laminointitaskuun silloin servetin tausta jää ilman laminointia.Tietenkin voisi laminoida yhden kuvan kerrallaan ja silloin olisi kiiltävä laminointikalvo molemminpuolin servettikuvaa ,vähän kuinka itse haluaa korttinsa tehdä.

Leikataan%20reun..jpg

 

 

 

13. Nyt tuli siis kerralla neljä kuvaa .Laminointi taskuja oli kahta kokoa A4 ja C6 en tiedä onko muita kokoja, mutta tähän sopi hyvin tuo A4 ja balleriina servetti oli iso ja nalle pikkuservetti.On vielä sellainen laminointi kalvo joka on pieni ja sopii hyvin kaikille käynti , jäsen ym pikku korteille.Ja saattaa olla muitakin kokoja mutta nämä nyt tiedän varmasti.

Laminoidut.jpg

14 .Tämä on nopea ja siisti tapa tehdä servetistä korttikuva aiemmin olen tehnyt tällä kaksipuolisella teipillä jota olen biltemasta ostanut rullittain (ja nykyäänhän sitä saa jo muualtakin leveänä ja kapeana )se on kyllä edullista ja hyvää ja sillä kiinnitin, sitten kuvan korttipohjalle.Tämä helpottaa paljon työskentelyä tämä laminointi ja ainakin nämä ensi kokeilut onnistui ja tuli ihanan sileitä kuvia.Tälle koneelle on sitten paljon muutakin kivaa käyttöä kotona ,että ei nyt pelkästään ollut kortteiluun vaikka sen nyt innoissani menin heti hakemaan kun tämä villitys levisi kortteilussa ,on kyllä kiva juttu.Suosittelen kyllä tämän hankintaa.