Täällä ei olekkaan vielä leivonta asiaa ,kuinkas nyt sellainen on päässyt unohtumaan.
Puolukkapiirakkahan se on terveellistä syötävää,silloin tällöin täytyy leipoa kahville jotakin ,tämän näköistä tuli nyt tehtyä .
Tässä piiras valmiina menossa uuniin.
ja tässä sitten valmis tuote uunista ulos.Tykkään paistaa aina kunnolla siksi on tumma ,että varmasti on kypsää sitten sisältäkin.Taikina on oma viritelmäni eri jauhoista tähän käytin
Mitään en mittaile vaan laitan sopivasti kaikkea.
Ingmariinia käytän kyllä voitakin, mutta se on hiukan liikaa pelkästään, sitä laitetaan sitten vähemmän.
Sokeria vähän
Munia
Luomu vehnäjauhoja
Tattarijauhoja
Speltti alkuvehnäjauhoja
leivinjauhetta
Mausteina ripaus kardemummaa ja kanelia.
Ripottelin kakun päälle intiaanisokeria ja puolukat sitten sen päälle.
Tämän voi aloittaa vispaamalla munia ja sokeria ensin ja sulattaa rasvaa hiukan,
tai laittamalla rasvan ja sokerin ensin yhdessä vatkaten ja munat sitten yksitellen seokseen,kuinka haluaa ,
tänne voi myöskin käyttää jos on jäänyt rahkaa hiukan ,kermaa,tai olen joskus luomu-maitoakin laittanut taikinaan,piimä käy myös (soodaa ja leivinjauhetta laitan silloin) ja, jos tulee suuri määrä taikinaa voi laittaa pellille tämän kokonaan.
Tämä sopii myöskin kaikille muillekkin marjoille tämä pohja ja raparperille myöskin mausteita voi jättää pois tai lisätä omia mieleisiään.
Tein myöskin omena piiraan samoilla jauhoyhdistelmillä, kanelia laitoin mausteeksi hiukan ja kun oli vielä omenahilloja pakkasessa laitoin ensin hilloa ja sitten omenalohkoja päälle ja niitten päälle hiukan intiaanisokeria (se on sellaista kivan makuista ruskeata ,löytyy kaupan sokerihyllystä myöskin)Hyvää tuli siitäkin juuri meni viimeiset rippeet kahvilla.