Tässä yhtenä iltana päätin kokeilla taas kukkasten tekoa ja tässä on tämän kertainen tulos.

 

 

sin.kukka%202.jpg

Pinta on siksi hiukan tuollainen kudosmainen kun leikkasin tapeetista nuo terälehdet.Minulla ei ollut sellaista kukkien tekoon tarvittavaa välineistöä ja yritin hiukan muotoilla tuota kukkaa siveltimen puisella päällä, että sain nuo terälehdet hiukan kaartumaan.Väritin myöskin hiukan noita terälehden reunoja tuolla leimasinmusteella sinisellä ja valkoisella.

 

 

 

sin.kukka3.jpg

 

 

 

Tämän näköisiä lävistäjiä käytin noiden terälehtien teossa nämä olen joskus ostanut kädentaitomessuilta.

l%C3%A4vist%C3%A4j%C3%A4t.jpg

  

 

 

Ja kun innostus iski piti tilata myöskin välineistöä lisää.Tässä on nyt näitä pallopäisiä kukkasten tekoon tarkoitettuja välineitä.Tuossa paketissa oli kaikki tarvittava millä pääsee alkuun.Olisin ottanut sellaisen hiukan monipuolisemman pakkauksen, mutta sellaista en nyt tähän hätään löytänyt ja onneksi sitten tämän löysin Taitopuoti paperinauhasta heidän verkkokaupastaan tämän ostin.Tässä on mukana tuo alusta myöskin jonka päällä kukat muotoillaan.Testattu siis on ja hyväksi havaittu paketti.

Kukkav%C3%A4lineit%C3%A4.jpg

 

 

 

 

Tämän näköisiä sillä sitten askartelin.Nuo kaksi alempana olevaa kukkaa ovat samanlaisia  ja ylempi hiukan erilainen.tuo keski kohta.Muuten samoin väritettyjä  siveltimellä värittelin tuolla leimasin musteella.

Nurjaltapuolelta käsittelin tuolla pallopäisellä välineellä nuo terälehdet,käänsin ja tuota keskiosaa myöskin käsittelin tuolla pallopäällä, että terälehdet asettuivat kukan muotoon paremmin.Tuossa pakkauksessa tuli mukana sellainen alusta jonka päällä on hyvä näitä terälehtiä muotoilla sellaista hiukan kovempaa ainetta kuin superloni.En oikein tiedä mitä se on ,vähän sen tapaista kun oasis sienet, mutta kovempaa.Laitan kuvan siitä vielä tähän.Se on tuossa kuvassakin paketissa noitten pallopäitten alla, ei siis suuren suuri, mutta riittävä tähän hommaan.

blogi.jpg

kukkaset%201.jpg

 

 

 

 

Tässä on näkyvillä näitä tarvikkeita joita tähän käytin, nuo keskustat ,heteet tein siis tuolla mustalla lävistäjällä

Tuosta puuttuu pari leikkuria vielä joilla tein terälehtiä.Näitähän löytyy kaupoista monenlaisia ja tuollaisella lävistäjällä on helppo leikata.

kukka%20tarvikkeet.jpg

 

Aika mukavaa oli tehdä näitä ja ehkä pitää hankkia vielä joitakin leikkaavia stansseja joita käytetään näissä laitteissa kun leikataan minulla on Guttlebug, mutta muitakin hyviä löytyy, kukkasten tekoon tai jotakin, että tulisi sitten hiukan erilaisia kukkasia.Pitää muutenkin harjoitella, kun noista ei tullut ihan hyviä terälehtien reunoista .Tein nuo vaaleanpunaiset kukat akvarellipaperista ja se saattoi olla hiukan liian vahvaa tuohon tarkoitukseen vaikka valitsin ohuinta mitä minulta löytyi ,kun on tullut hankittua noita leimasinkuvan värittelyjä varten vähän vahvempaa paperia.Kostutin kyllä kukkasia vesi suihkeella ennen pyöristämistä se hiukan auttoi.Tuolla Tacky Glue liimalla kokosin nuo terälehdet yhteen se on hyvä liima.Strassit vielä jäi tuosta kuvasta puuttumaan niitä laitoin noiden punaisten kukkasten keskustoihin. Ja kortiksi saakka piti tietenkin heti tehdä, näillä uusilla kukkasilla somistaa ja tarkoitus olikin että mitään kortti kuvaa en nyt laita sen paremmin. Tämä kortti onkin nyt sitten melkein alusta loppuun saakka paperista tehty ja käsityötä.Helmiä ja pitsejä nyt tietenkin lukuun ottamatta.Perhonen on tehty uudella stanssilla Guttlebugilla leikkasin samoin tuon sydän koristeen.Niin ja alareunan koriste on myöskin paperista leikattu uudella stanssilla.Sisä osa on tyhjä ja vähän mietin ,että taidan laittaa sinne vaaleanpunaisen kartongista leikatun kirjoitustaustan varmaan sopisi tuohon tyyliin.

Tämän näköinen siitä sitten tuli.

itse%20tehdyt%20kukkaset.jpg

 

Netistä löytyy sitten tuolta you tubesta näitä kukanteko ohjeita aika paljonkin ,sieltä kannattaa katsella ohjeita myöskin ,kun näkee sitten kuinka se oikein tapahtuu videolta.

 

 

 

Laitan tähän vielä yhden kortin tässä on myöskin itse tehty tuo kukkanen tässä oli toisenlainen kuvioleikkuri ja käänsin nuo terälehdet noin päin tässä.Tämä on jo joskus aiemmin tehty.Pitää kokeilla myöskin tuota leikkuria kuinka sillä onnistuu tehdä tällä toisella tavalla jolla nyt näitä tein käyttäen näitä pallopäisiä välineitä.

 

2v.%201.jpg

Näitä kukkasiahan saa nykyään ostaa vaikka kuinka paljon erilaisia toinen toistaan kauniimpia ,mutta mukavaahan se on tehdä itsekkin näitä ihan vain tekemisen ilosta.Tuo kortti taisikin mennä aikanaan lapsen lapsen lapselle pikku Nellalle.

 

Lisäystä kukantekoon:

 

 

Näillä muotoilin nuo allaolevat kukkaset.

Kukkav%C3%A4lineit%C3%A4.jpg

 

 

Tässä joitakin uusia tekeleitäni :

kukkajuttuja%206.jpg

 

 

 

Näissä olen leikannut tuolla kuvioleikkurilla ensin akvarellipaperista nämä terälehdet ja värittelin Distress inksin vesiliukoisilla leimavärillä kukat.Tuolla pallopäisellä välineellä muotoilin kukkasen päälypuolelta kuperaksi.Liimasin yhteen ja koristelin tuollaisilla heteillä ja helmellä. 

kukkajutut%202.jpg

Muutaman tuollaisen pienemmänkin kokeilun tein vielä.

 

 

Tässä tein toisenlaisella kuvioleikkurilla nuo terälehdet vihreästä askartelukartongista jota hiukan väritin vielä leimasin värillä näitä terälehden kärkiä.Sitten muotoilin taas tuolla pallopäisellä muotoilu työvälineellä nurjalta puolelta nuo terälehdet,käänsin toisinpäin ja oikealta puolelta muotoilin tuon keskustan, että tuli kukan muotoinen terälehti kerros.Niitä laitoin kolme kerrosta päällekkäin liimaten, niin, että tuli eri kohtiin nuo terälehdet ei siis ihan suoraan päälletysten.Leikkasin nuo heteet ja strassit koristeeksi.You Tubessa on näitä ohjeita videoina sieltä kannattaa katsoa tarkemmin .

kukkajutut3.jpg

 

 

 

Nämä liilat kukat tein samoin kuin nuo vihreät leikkasin vain mustasta nuo heteet.

kukkajuttuja%204.jpg

 

 

 

Vaaleanpunaista teen yleensä aika paljon ja täytyihän nytkin kokeilla vielä nämä.

kukkajuttuja%205.jpg

 

 

 

 

Toisenlaista kukka juttua tässä:

Tässä vielä yksi kukkajuttu näistä valmiista kukka nauhoista voi myöskin irroittaa ihan erillisiä kukkasia.Tässä olen ottanut tuosta vaaleanpunaisesta isommasta ruusunauhasta kahden kukan pätkän.

ruusunkukkanauhat.jpg

 

Ja sitonut sen tuosta keskeltä tämmöisellä kukkasesta jääneellä rautalanka varrella tuosta keskeltä.Näitä varsia jää kun katkaisen useasti ne pois kun laitan kukkasia kortteihin.Kaikenlaista kannattaa säästää niitä voi sitten hyödyntää muualla kortteilussa.

Nurja puoli:

DSC01254.jpg

 

 

Siitä tulee sitten tuollainen nätti kahden ruusun kimppu jonka voi laittaa korttiin sitten jonnekkin mukavaan paikkaan liimalla kiinni.

Oikein päin:

DSC01255.jpg

 

Niin kuin esimerkiksi tässä hää kortissa on tuossa kulmassa tuommoinen ja olen laittanut siihen vielä tuollaiset kimaltavat strassit tuonne keskelle kukkaa.

paris%20toka.jpg

Tämmöisiä pieniä kukkajuttuja ja tähän sitten päivitän näitä lisää jos tulee uusia kukkajuttuja vielä.Kivoja kukka askarteluja teille kaikille jotka tykkäätte näperrellä näitä.

 

leikkurit%202.jpg

 

 

Tässä kukkasia .Nuo vihreät lehdykät tein  joulutähden kukka stanssilla.Tuossa oikealla näkyy nuo valkoiset kartonki heteet ,mutta tuli kivampi kun lisäsin näitä "oikeita"heteitä siis minusta.Kukat muotoilin edellä mainituilla pallopää puikoilla ja  lehdyköitä myöskin niistä hiukan häviää nuo lehtiruodit ja ne voisi kyllä varmaan jättää kokonaan pois kun stanssaa näitä lehdyköitä ne kun kohokuvioidaan erikseen aina on helppoa jättää poiskin.Tavallista askartelukartonkia käytin näissä eri värisiä vain.Ai niin heteet täytyi liimata kuumaliimalla ne ei oikein tahdo pysyä, muuten käytin askarteluliimaa kukkasten kokoamiseen. Siinä ohjeessa jota katselin tehtiin vielä pikkureikä lävistäjällä kukan keskustaan ja sieltä laitettiin nuo koristeet minä laitoin vain tuohon ilman sitä reikää ,jos vaikka haluaisi vartta kukkaan ehkä onnistuisi sitten sillä tavoin.

 

kukat%203-2.jpg

Ei näitä kyllä postitettaviin kortteihin voi laittaa tai täytyy olla aika iso vahva rasia minne pakkaa ,mutta kädestä itse ojennettavaan korttiin tai pussukkaan käy koristeeksi.Tulipahan nyt kokeiltua näitäkin.Näistähän voisi tehdä erilaisia kun vaihtaa vain kartongin väriä tai jos tekee akvarellipaperista voi itse sitten väritellä mitä haluaa.

Tässä alla näkyy se joulukukan stanssilla tehty lehdykkä.Aika monikäyttöinen tämä on noita lehtiä voi tuosta ottaa erikseenkin ja käyttää myöskin siten.Papruksesta Tampereelta olen joskus tämän ostanut ja sieltä nämä vinkit ihanalta rouvalta saanut.

joulut%C3%A4hden%20kukka.jpg

Tämän näköistä tällä kerralla ja nyt väliilä toisenlaisiin askareisiin.