Olen huomannut että jonkin verran kysellään ja ihmetellään tuota cd kortin tekoa,se ei ole vaikeata ollenkaan ja sillä saadaan kivaa näyttävyyttä kortteihin ja voidaan hyödyntää vaikka vanhoja siistikuntoisia joutilaita levyjä kierrätys askartelua siis myöskin.

Laitan tähän tuon cd kortin teon alkuosan siis kuinka minä sen olen tehnyt.Ensiksi otetaan esille tarvikkeet.

cd%20levyask.1-normal.jpg

 

Näitä käytän kun aloitan kortin teon:-

Paperi leikkuri vasemmalla (saksillakin pärjää)ostin kerran tuon leikkurin Sinellistä ja olen sitä käytellyt nyt jonkin verran ja harkinnut joskus ostaa Fiskarssin kunnollisen leikkurin se vaan maksaa moninkertaisesti kuin tämä mutta on varmasti laadukkaampi ja parempi aikas pian tässä tuo terä tylstyi ja leikkaus jälki ei ole ihan hyvä mutta toimii kumminkin ja vaihdoin jo uuden terän. Teriä saa kyllä ostaa erikseen ja nuuttausteräkin tuli mukana.

  -Siis cd levy tietenkin tarvitaan, tuo on uusi levy, mutta jos on vanhoja joita ei tarvitse ja on siisti pinta käyvät nekin hyvin ja jos on jokin paha naarmu sen voi sitten suunnitella peitettäväksi korttia tehdessä.Tuossa oikealla näkyy tuo levy paketti kun ostaa ison pakkauksen kerralla (tarvitsen näitä oikein levyiksikin)tulee se halvemmaksi kuin pienet paketit loppujen lopuksi ja jos vaikka innostut tekemään CD kortteja enemmänkin.

-Korttipohja on valmiina ostettu olisiko Paperellasta en ole ihan varma kun on vanhempaa jo nämä varastoni,mutta siellä ainakin on ja eri värisiäkin löytyy tämä nyt on valkoinen. Varmaan kaikista askartelukaupoista löytyy näitä mutta huomioi koko että levy mahtuu korttipohjalle.

-Kaksipuolista teippiä tämä on bilteemasta ,mutta myydään nykyään myöskin askartelukaupoista rullissa,liima on siis molemmillapuolilla teippiä.

-Askartelupaperia tuon korttipohjan etukannen päälystämiseen.

-Sakset.

cd%20ask%205-normal.jpg

Ensiksi leikkaan tuosta paperista kortin kannen kokoisen palasen,tässä paperissa on tuollaista kohokuviointia ja mietin kuinka laittaisin kuvion korttipohjalle kun levy peittää siitä kuitenkin suuren osan, otan vain tuohon reunaan vähän kukkasia.Loppupaperi käytetään toiseen korttiin.

cd%20ask%207-normal.jpg

Teippaan koko askartelupaperin nurjaltapuolelta näin ,teipissä on vielä suojapaperi päällä.

cd%20ask%208-normal.jpg

Tässä se on nyt liimattuna tuohon kortin etukanteen.

cd%20ask%209-normal.jpg

Sitten teipitän levyn taustan kokonaan että pysyy sitten varmasti kortissa kiinni.Kaksipuolinen teippi on kätevää ja se pitää kyllä hyvin ilman sitä minun olisi vaikea askarrella, on se vaan niin kätevää ,kyllä liimakin tietysti käy ,mutta sillä on taipumusta laittaa kortit kupruilemaan tämä on niin kätevä tapa.Liimaa käyttelen sitten kyllä koristeitten ja sellaisten kiinnittämiseen.

cd%20ask.9-normal.jpg

Tässä vielä teippausta: keskeltä olen ottanut suojapaperin teipistä jo pois että voin asetella pieniä teipinpalasia reunoille niissä on vielä suojapaperit kiinni ja otetaan ne nyt pois jokainen ja  liimataan tämä levy tuohon kortin kanteen.

cd%20ask%2012-normal.jpg

Näin ikään, yleensä laitan keskelle korttia tuon levyn ,mutta kun tässä paperissa on tuo kaunis kukkakuvio laitankin nyt tänne sivuun tämän levyn.Tällä teippauksella kyllä pysyy hyvin tuossa kiiltäväpintaisessa koristellussa paperissa kiinni.Muista käsitellä levyä hellävaraisesti että ei tule naarmuja ja ylimääräisiä puhdistettavia,talous paperikin vahingoitaa levyä jos sillä hankaa pintaa se näkyy sitten valmiissa kortissa.Silmälasin siivous pyyhe on hyvä ja biltemasta olen ostanut ison palan auto säämiskää siitä kun leikkelee on koko huushollin näyttöihin hyvä pyyhe  ja puhdistaa myöskin silmälasit hyvin.

cd%20ask%2011-normal.jpg

Näin nyt on tämä cd kortti valmis kortteiluun.Huomaa että jos haluat korttipohjan ja levyn väliin jotakin kivaa laittaa, pitsiä ,nauhaa,paperia, jotakin sinne väliin vähän näkyviin muista tehdä se ennenkö liimaat levyn korttipohjalle.

En oikein tiennyt tässä vaiheessa mikä kortti tästä oikein tulee,joitain 3d kuvia otin tuohon esille kun tämän aloitin ja niistä oli tarkoitus tehdä tämä kortiksi.Mutta nyt kävikin niin että minulla oli valmiiksi väritelty leimasinkuva joka sitten päätyi tähän kortiksi.

Yleensä kannattaa ottaa kuva esille ja alkaa suunnittelemaan sen ympärille ,korttipohja,papereita ,koristeita,värisävyt mitä mahdollisesti käyttäisi,kannattaa edetä rauhallisesti sovitella eri vaihtoehtoja siitä se sitten valmistuu pikkuhiljaa ja niillä tarvikkeilla mitä on käytettävissä.Minulla oli nyt etupäässä tarkoitus vain näyttää tämä levy homma, jos joku haluaisi tehdä cd kortin mutta ei oikein tiedä mistä alkaisi.Eihän ollut vaikeata tämä homma.Tuo korttipohjakaan ei minulla ole vahvinta laatua, mutta kun siihen liimaa jonkin askartelupaperin sekin tukevoitaa alustaa alussa laitoin joskus suoraan korttipohjalle ja oli vähän liian painava tuo levy siihen.

Tässä on se valmis cd kortti nyt.

muffinssi%201-normal.jpg

Tämän näköinen kuppikakku CD askartelukortti,eipä sitä levyä nyt paljoa tässä tapauksessa sieltä näy ,mutta on se siellä kuitenkin.

Mukavat kortteilut kaikille ja reippaasti vain kokeilemaan CD kortin tekoa.

Ja jos minä voin jotenkin auttaa kysykää vain reippaasti, mietitään sitten yhdessä.

Ja vielä yksi vinkki kun paljon leikkelee tuota teippiä saksilla tulee saksiin liimaa tästä kaksipuoli teipistä ja niillä sitten onkin hankalaa leikellä yhtään mitään.Otan ja pesen sakset lämpimällä vedellä ja sellaisella karhunkieli sienellä jossa on karhea toinenpuoli ja käsitiskiainetta vain kyllä lähtee ja taas leikkaa.