81FSSegMQkL._SL1500_-normal.jpg

Tällä leikkurilla voit tehdä korttiaskartelussa käytettäviä kohokuviointia ja leikata  kuvioita kortteihin ym askarteluun.

Laitteeseen on saatavilla erilaisia stansseja joilla sitten voidaan tehdä edellämainittuja juttuja kortteihin ym..Laitan tähän sivulle joitain malleja, tässä ensiksi laite.Guttlebug.

 

lataus-normal.jpg

Tässä on uusin malli minulla itselläni on tuo jo aiemmin ostettu joka on tässä tekstin alapuolella melkein samalta näyttää tämä uusi Guttlebug.

En siis osaa sanoa onko tehty jotakin uudistuksia vielä paremmaksi,mutta luulisin että samat jutut saa tehtyä molemmilla edelleen.

cuttlebug-normal.jpg

cuttlebug-logo-normal.jpg

Tästä aukeaa tuollaiset sivut eteen ja taakse vähän kuin pieni pöytä laite toimii kuin makeli veivistä käännetään kun kuvioidaan tai leikataan esim tuossa näkyy nyt olevan kukka leikaava-stanssi laitettu tuohon avatulle koneelle.(nämä kuvat olen ottanut netistä)Tässä näkyy myöskin laitteessa käytettävät muoviset pleksi levyt joittenka väliin nuo stanssit ovat laitettu.Siellä on vielä kumimatto ja paksu muovialusta ja näitä kannataa sitten opetella käyttämään.Siinä laitetaan hiukan eri järjestykseen nämä levyt ja kumimatto riippuen siitä mitä kulloinkin tehdään kaikissa on kuitenkin kirjaimet helpottamassa ohjeita ,että helppoa se on kun alkuun pääsee.Minä ostin oman laitteeni Papruksesta Tampereelta (nettikauppa on myöskin heillä oikean askartelukaupan lisäksi) heiltä sain suomenkieliset selosteet koneen käytöstä ja vielä oikein hyvät opastukset paikanpäällä. He ovat ammattilaisia näissä asioissa ja lisäksi aina niin ystävällinen ja mukava palvelu.Siellä on kiva käydä ostoksilla ja liikkeessä on valtavasti kaikkea askartelua myöskin nähtävillä.Messuilla myöskin ovat aina mukana. Ja myydäänhän näitä nyt muissakin kaupoissa ja nettiaskartelukaupoissa myös.Ja saman tapaisia eri merkkisiä laitteita on myöskin saatavilla.   Minä olen vain käyttänyt tätä Guttlebugia että en osaa kertoa niistä sen enempää, mutta kannattaa katsoa niitäkin ennenkö tekee ostopäätöksen .

cuttlebug%20supplies_watermarked-normal.

Kankaalle en ole kokeillut mutta sekin kuulemma onnistuu.

 

 

 

Tässä kuvassa on näitä stansseja ja kohokuviointi taskuksi sanotaan tätä oikeallapuolella olevaa muovista kansiota.

Stansseilla leikataan ja jos puhutaan että leikkaava stanssi silloin se myöskin leikkaa tuon kuvion irti paperista ja leikatun kuvion voi myöskin kohokuvioida erikseen toisissa on myöskin tämä mahdollisuus tai sitten vain leikataan.Kohokuviointi taskulla vain kohokuvioidaan se ei leikkaa irti kuviota.

stanssit-normal.jpg 

jotkut  toistenkin laitteitten  stanssit käyvät myöskin tähän laitteeseen oikein hyvin. Kannattaa aina varmistaa myyjältä tuo asia että ei tule turhia ostoksia  kun nämä eivät kuitenkaan ole minusta ihan halpoja että ei osta vääriä stansseja sitten jos hankii itselleen tämän Guttlebugin.

Nettikaupoissa lukeekin useasti stanssien kohdalla mihinkä laitteisiin kyseinen stanssi sopii.Aikas monet käyvät sitten tähän Guttlebugiin ja sehän on vain kiva on enemmän valinnan varaa stansseissa ja kyllähän näitä löytyykin vaikka minkälaisia kivoja kuvioita valikoimaa kyllä piisaa.

 

.

kortti%20008-normal.jpg

Tässä joulukortissa olen leikannut tuollaisesta Guttlebugilla kohokuvioidusta arkista nämä joulupallot irti ja vähän väritellyt niitä taitaa olla leimasinmutetta ja kimalletta pintaan ja liimannut ne sitten tuohon korttipohjaan tuon nalle 3D askartelukuvan seuraksi.Tuossa ylempänä olevassa kuvassa on juuri tämä kuviointi tasku nähtävänä. Itse voi keksiä erilaisia tapoja käytellä näitä kuvioita sitten.

 

Tässä alla on tuollainen kohokuvioitu kartonki joka on valmiina askarteluun. Tuossa kortissa käyttämäni on ollut varmaan valkoinen ja olen sitten värittänyt niitä eri väreillä näitä kuusenpalloja.Tässä on sinisenä samaa.

sin-normal.jpg

 

 

 

 

7%20001-normal.jpg

Tässä on nyt joitakin erilaisia kuvioita leikelty koneella ja tässä ihan alhaalla oikealla on myöskin kohokuvioitu tuollainen pyöreä valkoinen kartonki ( jonka olen muuten varmaan leikannut pyöreäksi Fiskarssin laitteella en guttlebugilla).Ja tässä alemmassa kuvassa on vielä joitakin kuvioita ja esimerkiksi voi tehdä vaikka kuvan leimauksen suoraan kuviokartongille kuten näissä jokusissa olen tehnyt.

 

kuv.-normal.jpg

 

 

Stansseja.

baller.sta.-normal.jpg

Perhonen,balleriina,lintu =leikkaavat terät.Kannattaa sitten aina tarkistaa kun tekee ostoksia onko vain kohokuviointi stanssi vai leikkaava stanssiterä joissakin on kohokuviointia mukana kuten tuolla kukkasessa joka oli edellisessä kuvassa.Sen mukaan mitä sillä haluaa tehdä.

 

Tässä leikattuna näitä kuvioita.

Purppurataivas%20001-normal.jpg

 

 

 Laitan jokusen kortin myöskin josta näkee hiukan minkälaista olen tehnyt.

DSC00151-normal.jpg

 Esim.

Tuollainen perhonen siitä tulee sitten.

 

 

 

kortti%20046-normal.jpg

Tässä lumikide,kukka,kukan keskellä pikkuhiutale,kuvan ympärillä tähti.Kuva kiinnitetty neliöön ja kuvan alla kohokuvioitua hiutale kartonkia.Nämä kaikki on siis tehty Guttlebugilla.

Korttipohja on valmiina ostettu.Kovin suuria pintoja tällä ei minusta voi tehdä joitakin lisäosia on kai saatavilla jos on jokin pitempi juttu tekeillä.Kannattaa tutustua etukäteen laitteeseen ihan paikanpäällä jossakin ja kuten jo tuolla mainitsinkin muillakin valmistajilla on vastaavia koneita mutta niitä en ole koskaan käyttänyt.Tämän peruskoneen kun kerran hankkii voi sitten ostella näitä erilaisia "teriä" tai nämä ovat oikeammin sanottuna stansseja ja kohokuvioita lisää ja taas saa uutta kivaa kortteihinsa. YOU TUBE on myöskin hyvä paikka tutustua tämän laitteen käyttöön.

 

 

blogit.2-normal.jpg

 

Ja perhonen on tässäkin kortissa.Ja tuolla ylhäällä pikku lintu oksalla myöskin Guttlebugilla tehtyjä.

 

 

 

 

 

balleriina2-normal.jpg

Balleriina kuvio joka oli tuolla stanssina ja leikattuna näkyvillä.Tässä valmiina korttina.

 

 

Eri laitteen stansseja, mutta jotka sopivat myöskin tähän Guttlebugiin.

st-normal.jpg

 

 

leikkuri%20002-normal.jpg

Vielä muutama leikkaava stanssi eri valmistajalta kun Guttlebugi  näillä voi sitten tehdä tuollaisia suosittuja pakettikortteja  Näihin on sitten vaihtoehtoisesti tuo oma laite johonka nämä stanssit kuuluvat.Sizzix merkkinen kuten tuossa pakkauksessa lukeekin.Sopivat Guttlebugiin myös.

Stansseja on eri hintaisia kaikki eivät läheskään ole noin arvokkaita kun nämä nyt tässä ovat.

 

 

SBC_nm-37-1139_0-normal.jpg

SBC_nm-37-1142_0-normal.jpg

SBC_nm-37-1926_0-normal.jpg

Tässä vielä muutama malli nämä ovat kohokuviointia.

 

Guttlebug on ihan kiva laite,mutta aikaTyölästähän tällä tekeminen on jos enemmän kortteja tekee vaikka myyntiin.(Muistaakseni tästä puhuttiin myöskin joistakin tekijänoikeuksista jos korttejaan julkisesti myy tuolla kovasti ja on tehnyt tällä laitteella niihin koristeita kannattaa varmistaa myöskin tämä jos myy ahkerasti korttejaan kun en ole oikein varma näistä tekijän oikeus asioista).Koti käyttöön korttientekoon (ja olisiko suoramyyntiin jos itse myy) ja jos leikekirjoja tekee sopii hyvin tehdä tällä kivoja koristeita sivuille.Kuvioita varmaan voi vaihdella toisten askartelijoitten kesken, mutta kuvioiden  myynti taitaa olla kiellettyä ,muuten on aika arvokas kone jos vähän vain käyttää minäkin taidan kuulua vähän käyttäjiin.Stanssit ovat aika arvokkaita mutta kestäähän ne kyllä hyvin ja voi sitten myydä eteenpäin jos kyllästyy johonkin kuvioon.Askartelukirppiksillä kauppa käy kyllä, siellä voi ostaa ja myydä.

Teen sillä lailla ,että otan heti useita kartonkeja eri värejä tai askartelupapereita ja teen sitten kerralla vähän varastoon kuvioita  on sitten kiva kun ei tarvitse aina ottaa leikkurivälineitä esille vaikka pianhan tämän laitteen tuosta hyllystä nostaa pöydälle ja stanssit ym pidän laatikoissa että on helposti otettavissa ja säilyvät hyvinä kun niillekkin on omat paikkansa.

Olen kyllä katsellut sellaisia sähkökäyttöisiä monitoimi leikkureita ja ehkä se olisi viisaampi ostos alunperin, maksaa enemmän ,mutta on sitten enemmän mahdollisuuksiakin tekemiseen hiukan isompi laite ja enemmän mahdollisuuksia ja nopeampi,se on vielä harkinnassa katsotaan nyt sitten tarvitsenko jos tämä käyttö on vain vähäistä.Siihen saakka mankeloin tällä Guttlebugilla.En kyllä tiedä minkälaisia säädöksiä niille laitteille sitten on saako kuvioita myydä ja niin edelleen.Taitaa olla ainoat joita saa vapaasti myydä Fiskarssin kuvioleikkureilla tehtyjä niissä ei ole minusta mitään määräyksiä.Tarkoitan näitä käsikäyttöisiä pikkuisia leikkureita. Heilläkin taitaa nykyään olla jokin tämän tapainen laite siitä en tiedä kertoa sen enempää näin vain jossakin kuvan ja siinä luki Fiskars..

Laitan tähän hiukan jatkoa tuohon kuvioiden tekemiseen Guttlebugilla. Otin muutaman kuvan kun tein näillä uusilla stansseilla kuvioita.

Stanssit25.06-14-normal.jpg

Tässä näitä uusia stansseja joista kerroinkin täällä sivulla kun näitä tuli hankittua ja nyt kokeilin näitä.Tuolla pakkauksessa on kuvanmukainen yksi metallinen kuviostanssi.

esimerkiksi vaikka tämä.

stanssi%205-normal.jpg

kaunis pallero kukka /heinä tai mikäs tämä nyt sitten onkaan.Vasemmalla stanssi ja oikealla valmis askartelukartonki kukka tai oikeasti olen tehnyt tämän akvarellipaperista on helppo värittääkin jos niin haluaa.

tässä näkyy kuinka tein.

levyj%C3%A4-normal.jpg

Tässä näitä levyjä joita käytän kohta seuraavassa kuvassa

 

 

Stanssi1-normal.jpg

laitoin Guttlebugiin etupuolelle konetta, ensin tuon A-levyn sitten C-levyn ja sen päälle stanssi litteäpuoli levyä vasten ja leikkaavat reunat ovat ylöspäin elikä kuvio on oikeinpäin tässä.

 

 

stanssi2-normal.jpg

Sitten tulee kartonki josta tehdään tämä kuvio ja sen päälle tulee B-levy 

 

 

ja se näkyy tässä nuo jäljet on tulleet kun olen stanssannut tällä levyllä jo aiemminkin, tämä on suhtkoht uusi levy ja vielä hyvä, joskus täytyy näitä aina hankkia ja uusia kun menevät rikki käytössä.

Stanssi3-normal.jpg

 

 

Sitten tämä koko paketti siirtyy kerralla toisellepuolelle tuosta koneen välistä kun veivaan tuosta kammesta se menee aika mukavasti läpi ja litistyy samalla niin että stanssi leikkaa paperin.

stanssi4-normal.jpg

Näin tuossa se näkyy leikattuna.

 

 

stanssi%205-normal.jpg

ja tässä se on valmiina liimattavaksi vaikka korttiin näin.

 

 

tytt%C3%B6%20keinuu%203-normal.jpg

Ei ollut vaikeata.Alussa kyllä olin vähän hukassa kun en meinannut hoksata, mutta kun luin vain ohjetta uudelleen ja ei laita stanssia nurinpäin vahingossa alkaa se siitä sujumaan .Tässä nyt oli tämä leikkaus homma ja sieltä You Tubesta löytyy lisää ohjetta tästä asiasta.