MUSTEET JA LEIMAILU SEKÄ ERILAISET LEIMASIMET:

Musteet ovat tietenkin tärkeä osa leimailukorteissa ja tässä joitakin ohjeita.Näistä minulla on omakohtaista kokemusta lisäksi on olemassa tietenkin valtava määrä muitakin musteita ym.tarvikkeita kannataa siis tutustua kortteiluun hyvä on vaikka käydä jossakin messuilla kädentaitomessut ym.katselemassa niissä usein näytetään eri vaiheita kortteilusta ja myydään edullisesti tarvikkeita myös. kirjojen,videoitten (you tubessa on paljon asiaa)blogeissa vierailemalla,lehtiä myöskin ilmestyy ja jos on kysyttävää yleensä kaikki kortteilijat jakavat kokemuksiaan ja tietojaan mielellään.Maiju siis Marjo Kauppila on oikea korttitaituri ,hän minut johdatti tähän kortteiluun, kuten varmaan suuren joukon muitakin kortteilijoita, kun vierailin hänen Korttigalleria blogissaan ja en voinut olla innostumatta.Katso sinäkin Maijun blogia.Lisäystä 01.03-16 (Maiju on nyt kyllä lopettanut korttien teon ainakin isommissa määrin ja myynyt tarvikkeitaankin pois ,hän on siirtynyt toisenlaisten harrastusten ja blogien pariin en tiedä onko tuota korttigalleria blogiakaan enään hänellä)(Mutta muita kortteilijoita kyllä löytyy paljon netistä.)Myöskin hyviä kirjoja hän on tehnyt kortteilusta(Kirjat onneksi on tallella ja niitä on myynnissä edelleenkin tarkistin juuri asian löytyy kirjojen nimellä hakien,tässä blogissani on kirjojen kuvat tuolla sivupalkissa).

Kortteilu on hauskaa ja on mukavaa kun saa kortin valmiiksi ja taas voi lähteä alusta saakka suunnittelemaan uutta korttia.Jokainen kortti on oma teoksensa vaikka kuva olisi sama ja on tosi kivaa katsoa kuinka toinen kortteilija on samasta kuvasta loihtinut oman juttunsa.Kerran joku ei oikein arvostanut tätä kortteilulajia ja kertoikin sen suoraan minulle hiukan halveksivaan sävyyn, arvosteli hiukan näitä tekemiäni,siitä ei pidä pahastua ollenkaan hän ei oikein ehkä ollut selvillä näitten korttien ideasta ja leimailukorteista. Kun katselee tuolla toisten tekemiä kortteja blogeissa,fasebookissa ym. kyllä täytyy ihailla kuinka kauniita kortteja tekevät ja ihastuksesta huudahtelen, kun innostun aina, kyllä jokuset ovat tässä oikein taitaviakin, jokainenhan voi kokeilla itse ja jokainen kortti on ilonaihe jonka saa aikaiseksi,tässä onkin aikas paljon näpertämistä ja hauskaahan tämä on sille ei voi mitään.

Itse olen harrastanut korttieni kuvaamista, tosin osa on hävinnyt jonnekkin avaruuteen, mutta joitain on sentään jäljellä.Nyt kun olen tätä blogia varten selaillut korttejani tai siis kuva kansioitani koneella, on minulla ollut oikein hauskoja hetkiä, kun riemastuneena tutkin minkälaisia on tullut tehtyä.Joskus moitin itseäni että ompas vaatimaton kortti, mutta joskus taas ilahdun, että ompas kiva ja saaja on ehkä ilahtunut tästä.Melkein kaikki on lähtenyt maailmalle korteistani olen myynyt näitä ja antanut itse lahjaksi.Välillä on ollut oikein kiirettä kun kysyntä ylitti tekijän voimavarat ja kuitenkin kun jokaiseen korttiin kuluu aikaa jonkinverran ei näitä saa niin nopeasti tehtyä eikä ole tarviskaan, kun tämä on minulle vain harrastus ja harrastus täytyy olla hauskaa.Nykyään olen tehnyt vain omaan tarpeeseen kortteja .

Aloita siis sinäkin kortteilu jos vähänkin tuntuu kiinnostavalta ja sitäpaitsi itsetehtyjä kortteja arvostetaan tai siis ainakin minä arvostan joka tykkään kyllä kaikista korteista, onhan painetutkin kortit joku tehnyt.Uskon että kaltaisiani on muitakin ja paljon.

Tällä blogillani haluaisinkin rohkaista kortteilemaan jos siellä nyt joku epäröi ,että en osaa, mutta kiinnostusta olisi .Suosittelen ryhtymään tuumasta toimeen, reippaasti vain tästä voi tulla sinullekkin kiva harrastus joka antaa paljon iloa elämään, ainakin itse olen taas innoissani kun on tuossa ollut vähän taukoa minulla ja taas aloitin uudelleen.

versacolorashrose152-normal.jpg

Musteita saa myöskin tämän näköisissä pienissä edullisissa rasioissa.

Pikkurasioita nämä ovat käteviä käytellä, voi väritellä kortin reunoja ym tavallisen leimaamisen lisäksi.Ja jos on käyttö vähän vähäisempää ei menetys ole niin suuri jos mustetyyny onkin päässyt kuivahtamaan.Tuo ylempi on kyllä laadultaan sellainen että ei helposti kuivahda.Kannattaa kuitenkin laittaa käyttöjen välillä musteet muovirasiaan ja sellaiseen paikkaan kotona, että aurinko ei paista niihin tai ole misään kuumassa paikassa, säilyvät parempana kauemmin.Minullakin on jo aikas iso muovilaatikko kun näitä on siunaantunut.Älä heitä heti pois vaikka ei kävisi leimaamiseen enään voi sillä väritellä pikkujuttuja.

DSC00375-normal.jpg

DSC00373-normal.jpg

Tässä joitakin pikkurasioita.Vähän eri merkkisiä.Olen jo vähän aikaa harrastanut ja näitä on siksi kertynyt jo minulle.

Tärkeintä on tietenkin olla se muste jolla leimaa kuvan leimasimella paperille siitä kaikki lähtee.

Se on tuossa hiukan alempana kuvassa jota minä itse olen suosinut tuo Versa Fine musta muste.Valkoinen kansi.Myydän myöskin isommissa rasioissa.

 

 

 

Tässä on tuota kortin reunojen värittelyä näillä pikkurasia musteilla.

keiju%20ja%20tulpp.-normal.jpg

Esimerkiksi tässä 3D kuva kortissa olen väritellyt kortin reunoja vihreällä leimasinmusteella.

 

 

skeittipojat-normal.jpg

Ja tässä leimasinkortissa onnea sydänten reunat.Esim.tähän tapaan.

pmdyemusteet-normal.jpg

 

KUVAT LEIMAAN TÄLLÄ:VERSA FINELLÄ.Tämä on kaikkein tärkein minusta kun aloitetaan.

j%C3%A4%C3%A4%20balleriina-normal.jpg

Tässä nyt esimerkiksi mallikuva leimasinkuvasta joka on luetteloistani siksi siinä on numero ja teksi (Numero on luettelo numeroni ei liity tähän leimasimeen jos menet ostamaan vaikka tätä)mutta nimellä Magnolia löytyy kyllä.Tämä on leimattu tuolla VersaFine musteella ja sitten tästä vain väritellään kuva korttia varten.

 

 

 

Leimasin muste.VersaFine.Vedenkanssa väritettävät kuvat.

kuva%20377-normal.jpg

Tässä on minusta hyvä muste vedenkestävä tällä kun leimailee kuvat ei vedellä värittäessä leviä ja tässä on vielä sellainen erikoisuus että vaikka olisi ollut kauan käyttämättömänä mustetyyny ei kuivahda niin kuin monesti saattaa käydä.Riittoisa tämä isompi rasia.Värejä on tämän lisäksi ainakin sininen,kahta eri punaista ja vihreä ainakin ja tuo seepian ruskea.Tätä on saatavilla myöskin pikku rasioissa, ylempi kuva.(Akvarellipaperille sopii hyvin ja kortti kartongille myöskin mutta kiiltäväpintaisella paperilla ei minusta kuivu hyvin,taustapaperit ym.sellaiset)

Leimasinten puhdistamiseen suositellaan puhdistus ainetta joka on vartavasten näille tarkoitettu kokeilinkin alussa niitä,mutta nyt olen siirtynyt vesipesuun ja jotakin käsitiskiainetta laitan ja pehmeällä sienellä painelen ei saa hangata kuitenkaan että leimasin ei vaurioidu.Kuivaan talouspaperiin painelemalla ja jätän vielä ilmavasti kuivahtamaan ja sitten säilytykseen niin että ei tule painautumia.Hyvin säilytettynä ja huollettuna säilyvät käyttökelpoisina kauan ja jos päätätkin luopua jostakin voit myydä edelleen.Sellaiset kovemmat musteet esim.joka tarttuu muoville , kiiltäville pinnoille puhdistaisin oikealla leimasinten puhdistus aineella.

 

 

Tämän näköisiä VersaFine musteita käytän.

ostos4-normal.jpg

pikkurasioita

leimasinmuste%2029.09-11%20sinelli.-norm

isompi mustetyyny

Leimasin musteitahan on paljon erilaisia saatavilla ja eri tarkoituksiin myöskin.Näitähän jo käsittelinkin tuolla toisessa leimailua koskevassa osiossa 1. sieltä voit myöskin katsoa.

 Distress Ink musteet.Siis näihin( alakuva) vesiliukoisiin musteisiin saa täyttöpulloja ,värejä on paljon ja toiset värittävät näillä kuvatkin.Ovat kyllä hyviä ja kivoja käytellä nämäkin.Ainoa on se että jos leimaat kuvan näillä leviää värittäessä helposti kun ei ole vedenkestävä,mutta maalata näillä taas voi hienosti kun lisäät vain vettä siveltimeen ja otat väriä tästä rasiasta.Tai jos ostat pikkupullon siitä on hyvä laittaa pieni määrä alustalle ja väritellä sitten siitä, silloin ei tarvita näitä tyynyjä ollenkaan.

Distress%20Ink.-normal.jpg

 

 

Pikkuleimasimilla leimaaminen:

Pölkkyleimasimet: (on näillä joku omakin nimi sanon vain näitä näin)

kirjokkaasta%20palikkaleimasimet-normal.

 

Nämä ovat näitä leimasin "pölkkyjä" siis puinen palikka jossa on pieni kumileimasin päässä.Myydään pienissä pakkauksissa joissa on useampi erikuvioinen pikkuleimasin.Tuosta ylemmästä kuvasta näkee malleja minkälaista kuviota pakkauksista saa tehtyä.Näillä on aika kiva leimailla, kun tuo puinen pölkky helpottaa asiaa leimasimet kun ovat niin pikkuruisia.

kuva%20354-normal.jpg

ja tässä näkyy vielä selvemmin orvokkiaiheinen pakkaus lehdyköineen. Paperella netti-askartelukaupassa näitä ainakin on ja muualtakin kyllä löytyy. Rubber Stamp Tapestry nimellä kun etsii.Pakkauksessa on siis aina tuon kuvan mukaiset tarvikkeet,  kukat ja lehdykät jokaisesta löytyy paketista oma pikkuruinen leimasin.Ja olen myöskin sekoitellut leimasimia keskenään sen mukaan minkälaista lehdykää esim.tarvitsee lainaan toisesta sarjasta jos siellä on kivampi.

Laitan kuvaa tähän vielä korteista joita olen tehnyt näitä leimasimia käyttäen.

kisu%20ja%20perhoset-normal.jpg

Ruusu aiheinen kehys,kisu on Penny Blackin leimasimella se on taas ihan eri asia.Kukat, lehdykät,sydämet pölkyillä,perhoset ovat Magnolian sarjasta.

Isommat kukkaset olen värittänyt erikseen leimaamisen jälkeen.

kolmek.hyv%C3%A4-normal.jpg

Samoin tässä kukkasia on väritetty hiukan ja kimalletta laitan aina lopuksi kortteihini.Kisut ovat Penny Blackin leimasimella tehty.

kolmekisua%20sis%C3%A4-normal.jpg

Kortin sisäosassa olen tehnyt tuollaisen sydämen näillä.Itse voi keksiä kuinka leimasimia käyttää ja voi yhdistää erilaisten pakkausten leimasimia jos on tullut hankkineeksi jo useita.

leimailukortti%20ylioppilaalle-normal.jp

Orvokki leimailu.

leimasinkukatkortti-normal.jpg

Tässä olen yhdistänyt tuollaisen kiehkuraleimasimen vielä reunoja kiertämään se on taas eri sarjaa kokonaan.

Kortin reunoja olen värittänyt leimasin musteella.

 

siniset%20orvokit-normal.jpg

Olen tainnut vielä värittää nämä kukkien keskustat akvarellivärillä.Kivaa puuhailua tämä leimailu, vähän kannattaa ensin harjoitella leimaamista ,että saa sitten kortin pysymään siistinä, että ei tule ylimääräisiä muste tahroja ja sen sellaista.Sitten vaan reippaasti kokeilemaan .Mitään ei kannata heittää menemään niistä voi sitten tuunailla toisenlaisia kortteja ,sellaiset kauniit osat käytetään.

Paperinauha%2027.05.09-normal.jpg

Sitten toisenlaista leimailuasiaa.Nyt myydään kaupoissa myös muita kun näitä puukantaisia leimasimia sellaisia perinteisiä.On saatavilla esimerkiksi tuossa ylempänä kuvassa näkyviä kumia ovat nämäkin, mutta ei ole palikkaa takana vaan sellainen pehmuste joka tarttuu hyvin läpinäkyvään pleksin palaseen.

                            Tässä seuraavassa  kuvassa on sellainen,kirkas läpinäkyvä pleksilevy.

pleksi-normal.jpg

Tämän näköinen näitä on hiukan erilaisia tämä on aika vahva ja varmaan hyvä leimata (Villakeiju nettikaupassa on ja muuallakin varmasti).Näitä on sitten eri kokoisia leimasimen koon mukaan voi valita.Leimasin tarttuu Foami pehmustuksella hyvin tuohon alustaan ja on sitten valmis leimailuun.leimasin.-normal.jpg

Esimerkiksi tässä on nyt Magnolian sarjasta kukka jossa on tämä pehmuste ollut jo mukana ostaessa ja tarttuu hyvin tuohon pleksille.Ja nyt kun aletaan leimaamaan otetaan värirasia jossa on esimerkiksi vedenkestävää mustetta pidetään tämä leimasin pöydällä juuri näin kun kuvassa on ja sitten tällä leimasin tyynyllä painellaan muste leimasimeen muste rarsia on siis alaspäin kädessäsi ja leimasin vakaasti pöydällä ja kun on joka kohtaan paineltu muste, sitten otetaan leimasin leimataan normaalisti paperille.Ennen tehtiin niin ,että leimasin muste on pöydällä ja siihen kastettiin leimasin.Tämä nykyinen tapa on minusta hyvä ja toimin juuri näin.

Leimasimia myydään myöskin ilman tätä pehmustetta pelkkä kumiläpyskä näitä on tuollaisia punaisia ja myöskin harmaista kumisia, silloin kannattaa laittaa itse pehmuste paikoilleen sitä myydään esimerkiksi tämän näköisiä levyjä ask.kaupoissa, joita olen käyttänyt.Muitakin merkkejä löytyy vastaavaa.

ihanatl%20eimasimet-normal.jpg

Tässä ylhäällä on näitä leimasimia joissa on vain tuo kuminen osa näihin kannattaa laittaa tuo Foami pehmuste.

foumi-normal.jpg

Paperin alla= Foam levyä.

Toisella puolella on tarra joka liimataan leimasimeen ja toinen puoli on sitten tarttuva/irroitettava puoli joka tulee pleksille.Tuosta levystä leikataan saksilla leimasimenkokoinen pala tuota Foamia.Leimasinta( tarkista kummalla puolella on tarraliima levyssä ,se puoli tulee leimasinta vasten ,että et vahingossa leikkaa väärin päin tarttumaton sileä pinta on pleksilevynpuoli, voi sitten hyvin irroittaa ja vaihtaa pleksille uuden leimasimen, kun haluat leimata jotakin muuta).Suojapaperi kannattaa laittaa leimasimen taakse kun ei käytä sitä ja jos käy niin että jostakin syystä leimasin ei tartu enään pleksille peset vain haalealla vedellä ja kuivaat ja taas tarttuu.

siemen%202%20002-normal.jpg

Tämän näköistä Foami on tuollaista harmaata, kaksi eri leimasinta vas.on takaosa päälyosa on harmaata kumia.Tarttuu hyvin pleksille.tuo takaosa.Kun pleksi levy on läpinäkyvä on siitä helppoa kohdistaa leimasin haluttuun paikkaan paperilla.

leimasimet%20001-normal.jpg

 Olen kyllä joskus liimannut tähän pleksille suoraankin tämän kumiläpyskän kaksipuolisella teipillä ja onnistuuhan se niinkin leimaaminen hätätilassa.Tosin teipistä tahtoo jäädä suttua niin pleksille kuin leimasinkumiinkin on kuitenkin parempi että välineet pysyvät kunnossa suosittelen Foamia.

leimasimet%20002-normal.jpg

Sitten tässä on vasemmalla Penny Blackin kisu kurpitsassa puukantainen perinteinen hyvä leimasin.

Ja tässä oikealla on Sarah Kayn agryli/silikoni (en tiedä oikeata nimeä kirkkaista leimasimista puhutaan) leimasin tämmöinen kirkas,läpinäkyvä ,taipuisa joka kiinnittyy myöskin hyvin tälle pleksi alustalle.Kuten huomaat tuo pleksialusta on tarpeellinen väline kannattaa hankkia.

Sitten netistä voi vielä ostaa joitakin tulostettavia leimasinkuvia, mutta niitä en ole käyttänyt, että en voi enempää niistä kertoa.

Mari%2017.09-09%20005-normal.jpg

Tässä on vielä näitä kirkkaita leimasimia sarja. Näitä on myöskin saatavilla ,ovat hiukan pienemmän kokoisia mutta tässä tulee useita kerralla tämä sarja on Penny Blackin muiltakin löytyy paljon ja vaikka minkälaisia.Nämä ovat vähän käytössä jo tummuneet.

DSC00058-normal.jpg

Teksti-leimasimia löytyy kanssa monenlaisia nämä ovat Sinellin puukantaisia. Tykkään ehkä eniten puukantaisista leimasimista ne ovat yleensä laadukkaita ja helppoja käyttää.

villakeiju-normal.jpg

Villakeijusta nämä ylemmät ja olisikohan Paperellasta nuo alemmassa kuvassa olevat .

leimasimet-normal.jpg

Tässä joitakin leimailu juttuja joilla ainakin alkuun pääsee.Kaupat ovat tulvillaan toinentoistaan kauniimpia askartelujuttuja kannattaa kokeilla mikä sopii itselle vähälläkin pääsee alkuun.

Edwin%20ja%20samppanja-normal.jpg

Tässä vielä yksi leimailu.Magnolian Edwin ylioppilas.

Ja vielä toinenkin.

kortti%20181-normal.jpg

Tässä olen leimaillut vapaalla kädellä sydämen muotoisen granssin.Kuvionhan voisi heikosti piirtää vaikka lyijykynällä muotoon käyttäen vaikka jotakin kehystä/leikattua kuviota mallina mikä muotoisen sitten haluaakin,myöskin ovaali voisi olla nätti ja siihen teksti ja jotain.